25.10.2021 |
Viure als Pirineus

FESTIVALS DE SENDERISME

El Vall de Boí Trek Festival tanca la temporada dels Festivals de Senderisme dels Pirineus

El Vall de Boí Trek Festival, l'últim dels Festivals de Senderisme dels Pirineus d'enguany, coincidirà amb l’esclat de la tardor
Foc al Faro de la Vall de Boí
El Vall de Boí Trek Festival tanca la temporada dels Festivals de Senderisme /FSP
El Vall de Boí Trek Festival tanca la temporada dels Festivals de Senderisme dels Pirineus

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus arriben celebren aquest cap de setmana la seva darrera cita d'aquesta temporada amb el Vall de Boí Trek Festival (9-12 d’octubre). Aquí es pot consultar el PROGRAMA complet.

Els Festivals han arribat enguany a la sisena edició amb un rècord de 13 esdeveniments programats, de maig a octubre, que s’han estès a les comarques que integren la marca turística Pirineus.

Vall de Boí Trek Festival

ACTIVITATS DESTACADES

Ruta per gaudir dels colors de tardor al Parc Nacional d’Aigüestortes

Itinerari pels camins històrics de la vall de Boí

Passejada per les esglésies romàniques patrimoni de la Humanitat

ACTIVITATS PARAL·LELES

Observació del cel nocturn del Parc Nacional d’Aigüestortes, destinació Starlight - UNESCO

Tastets de productes locals

Descoberta de les Falles, Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO

Festival senderisme Vall de Boí

La Vall de Boí

La Vall de Boí és una de les valls pirinenques amb més història, amb les esglésies romàniques patrimoni de la Humanitat com a tret distintiu. A més, la vall és un dels accessos principals al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Aquest cap de setmana comença el festival de senderisme #trekvalldeboi! Rutes per gaudir dels colors de tardor al Parc Nacional d’Aigüestortes, itineraris per camins històrics, tastets de productes locals i molt més

Els dies del festival coincideixen amb l’esclat de la tardor, motiu pel qual es farà una ruta pel Parc Nacional per gaudir dels colors d’aquesta estació. Al vespre, una activitat d’observació astronòmica descobrirà perquè aquests cels han estat declarats destinació Starlight per la UNESCO.

Descoberta del patrimoni pirinenc

Amb una durada d’entre dos i set dies, els Festivals de Senderisme ofereixen rutes guiades a uns preus inferiors als habituals a càrrec de guies locals i també activitats complementàries per a la descoberta del patrimoni cultural, natural i gastronòmic de les valls pirinenques. A diferència de les fires turístiques, que se solen celebrar en un recinte o pavelló, els festivals estan descentralitzats. Així, les activitats es reparteixen pels diversos indrets del territori que acull cada festival, incloent-hi espais naturals d’alt valor, com ara 6 parcs naturals i l’únic parc nacional de Catalunya.

Un producte amb marca territorial

L’Institut per al desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a través de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran, és l’organisme públic, dependent del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, que coordina els festivals pirinencs, procurant que els esdeveniments compleixin uns criteris comuns definits amb els parcs naturals del territori.

El Vall de Boí Trek Festival tanca la temporada dels Festivals de Senderisme dels Pirineus
Comentarios