EQUIPAMENTS

Drets Socials gestiona des de l’1 de juliol el Casal Cívic i Comunitari del Pont de Suert

Aquest equipament és propietat de la Fundació la Pedrera, que fins ara delegava la gestió compartida a l'Ajuntament del Pont de Suert i la Generalitat.
Casal Cívic i Comunitari el Pont de Suert
photo_camera Casal Cívic i Comunitari del Pont de Suert / govern.cat

El Casal Cívic i Comunitari del Pont de Suert està gestionat, des de l’1 de juliol, pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Aquest equipament és propietat de la Fundació la Pedrera, que fins ara delegava la gestió compartida a l'Ajuntament del Pont de Suert i la Generalitat de Catalunya. A demanda del consistori, la Fundació ha cedit la gestió única a la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials.

El Casal Cívic i Comunitari del Pont de Suert, ubicat al carrer del Doctor Saura, 11-13, és un espai públic obert a tothom: infants, joves, gent gran, i entitats, on poden participar en diferents activitats durant tot l’any. El programa consta d'activitats físiques, activitats manuals i artístiques, arts escèniques i musicals, activitats de formació, cultura i creixement personal, etc., que permeten relacionar-se, fomentar aficions, ampliar coneixements i formar part d’un projecte col·lectiu. L’equipament cívic i comunitari participa també al projecte Àpats en Companyia de l’Ajuntament del Pont de Suert, que garanteix un àpat saludable i equilibrat a la gent gran i els ofereix un espai de relació i trobada i pal·liar situacions de solitud.

Casal Cívic i Comunitari el Pont de Suert
Casal Cívic i Comunitari del Pont de Suert / govern.cat

Amb la gestió exclusiva per part de Drets Socials, l’equipament ampliarà l’horari d’obertura a partir de l’1 de setembre, de dilluns a divendres, de 9 a 21 h. Durant el mes de juliol, el casal obrirà a les tardes entre setmana i el mes d’agost romandrà tancat al públic.

Què és un Casal Cívic i Comunitari?

Els casals cívics i comunitaris són equipaments de la Generalitat de Catalunya que tenen la missió principal de vertebrar la comunitat, a fi d'afavorir la cohesió social, l'equitat, l'arrelament i el sentiment de pertinença al país, i de promoure la transmissió de valors cívics que permetin millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes mitjançant un conjunt de serveis i recursos a l'abast de tota la comunitat.