27.09.2022 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça facilitarà internet a l'alumnat que no en disposa

L'ens repartirà uns 40 rúters perquè els menors puguin seguir les classes no presencials des de casa
Institut del Pont de Suert
Institut del Pont de Suert
El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça facilitarà internet a l'alumnat que no en disposa

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça està treballant per dotar o millorar la connectivitat a alumnes que no en disposen o que aquesta sigui baixa per tal de poder seguir les classes dels centres escolars des de casa. Tot i que el Departament d'Educació ja ha començat a repartir dispositius electrònics, el Consell Comarcal ha indicat que la mesura "vol complementar fins allà on no arribi el departament, ja que no només es tracta d'una qüestió econòmica sinó també per aquells alumnes que tinguin problemes de connexió a la xarxa". Segons la presidenta del Consell Comarcal, Maria José Erta, l'objectiu és garantir que infants i joves tinguin les mateixes oportunitats i puguin seguir les classes com la resta dels companys.

Escola Vall de Boí

El servei es coordinarà amb serveis socials per tal d'identificar als possibles beneficiats i, en una primera estimació, es calcula que es repartiran 40 rúters. Segons el responsable de noves Tecnologies del Consell Comarcal, Jordi Pua, es facilitarà la connectivitat a través d'una connexió sense restricció de dades ni velocitat i es lliurarà un rúter a cada alumne amb el qual es podrà connectar qualsevol dispositiu. Aquestes altes seran temporals i es mantindran fins que duri el confinament i les classes de forma no presencial.

Aquesta és una de les mesures que el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça està portant a terme en un pla de xoc per fer front a l'actual estat d'emergència produït pel Covid-19. En aquest sentit, la presidenta ha afirmat que des del primer dia se segueixen totes les recomanacions de les autoritats sanitàries i instàncies governamentals competents. També s'ha intensificat la prestació de serveis bàsics i de serveis d'atenció a les persones donant suport a les possibles necessitats sobrevingudes, en l'ordre familiar, personal, social i productiu.

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça facilitarà internet a l'alumnat que no en disposa
Comentarios