06.12.2022 |
Viure als Pirineus

CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

Repensen com es podria fer la festa de les falles enguany

Un total de 22 associacions s'han reunit telemàticament per acordar el model de celebració unitari a tots els pobles
Un fallaire durant la celebració de les falles al poble d'Isil, al Pallars Sobirà. El fallaire porta a l'esquena una gran falla  encesa. (horitzontal)
Un fallaire durant la celebració de les falles al poble d'Isil, al Pallars Sobirà/Marta Lluvich
Repensen com es podria fer la festa de les falles enguany

Quan falta 20 dies exactes per la primera festa de les falles del Pirineu, a la Pobla de Segur, 22 associacions de fallaires dels Pirineus (Catalunya, Aragó, Andorra i França) s'han reunit aquest cap de setmana per redactar un document de gestió i funcionament per seguir a tots els pobles fallaires. Maria José Erta, presidenta de l'Associació de Municipis Fallaires dels Pirineus, ha explicat que volen que el format de celebració sigui "unitari" a tots els municipis, amb les mesures de seguretat i protocols sanitaris adients i reduint el nombre de públic i participació. Erta ha dit que les decisions que es prendran seran en el marc del context sanitari actual i per salvaguardar la festa declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Volen que el format de celebració sigui "unitari" a tots els municipis, amb les mesures de seguretat i protocols sanitaris adients i reduint el nombre de públic i participació.

Erta ha explicat que confien que es pugui celebrar la festa i ha afegit que són conscients que amb el format dels darrers anys, on en alguns pobles es reunien uns 4.000 visitants, serà impossible. Les associacions fallaires confien a poder celebrar-ho en un format més "simbòlic", similar a tots els pobles.

Tot i que tots els pobles tenen un format diferent de festa i se celebren en èpoques diferents s'intentarà consensuar un model unitari de celebració, ha dit Erta.

Repensen com es podria fer la festa de les falles enguany
Comentarios