L'Alta Ribagorça reobre el Centre Obert amb horaris ampliats i inagura el SIS.

El Centre Obert Alta Ribagorça ja fa 6 anys que està en funcionament i vol seguir treballant com a servei preventiu, fora de l’horari escolar, donant suport al desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i el temps lliure. Compensar les possibles deficiències socioeducatives dels infants i joves de la comarca. Aquest servei és una eina fonamental per actuar en tasques de prevenció en infants i adolescents en situacions de risc.

IMG_9188
photo_camera Centre Obert

El Consell Comarcal amb el suport del Departament de Treball, afers socials i famílies vol seguir apostant i consolidant el Centre Obert ubicat al Pont de Suert així com fer un pas més i apostar pel desenvolupant del SIS (Servei Itinerant Socioeducatiu) amb l’objectiu d’arribar a tots els menors de la comarca que ho necessitin i les seves famílies. Aquesta ampliació fa necessària la intervenció de dos educadores socials i un monitor.

El Centre obert oferirà serveis pels menors d’edats compreses entre els 6 i 12 anys els dilluns, dimarts i divendres al Pont de Suert, Els adolescents de la comarca de 12 a 18 anys se’ls hi ofereix servei al Pont de Suert els dimecres i dijous. El SIS ofereix servei els dimecres a Barruera i dijous a Vilaller. L’horari d’atenció totes les tardes és de 16.30h a 20h. S’espera poder atendre uns 50 infants i adolescents de la comarca.

La presencia del SIS a Barruera i Vilaller també és possible gràcies als Ajuntaments d’ambdós municipis que ofereixen locals per a desenvolupar les activitats.