07.12.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

Atrapen una marta a l'interior del rebost d'una masia a l'Alta Ribagorça.

Després de comprovar el seu estat, els Agents Rurals l'han alliberat al medi natural.
Agents Rurals Marta Alta Ribagorça 4
Un Agent Rural allibera al medi natural la marta trobada a l'Alta Ribagorça /Agents Rurals
Atrapen una marta a l'interior del rebost d'una masia a l'Alta Ribagorça.

Els Agents Rurals han atrapat aquest dissabte una marta (Martes martes) que es trobava a l'interior del rebost d'una masia a l'Alta Ribagorça. Després de comprar el seu estat, membres del cos mediambiental de la Generalitat l'han alliberat al medi natural.

Agents Rurals Marta Alta Ribagorça 4

xxxxx

Agents Rurals Marta Alta Ribagorça

Una espècie de mamífer de la família dels mustèlids

La marta o el mart[ (Martes martes) és una espècie de mamífer de la família dels mustèlids, comuna a la major part d'Europa. Mesura prop de 25 cm d'alçada i 50 cm del cap fins al començament de la cua, que mesura prop de 30 cm. Un exemplar adult pesa al voltant d'1,5 kg (les femelles fan entre 740 i 1.200 g, mentre que els mascles pesen entre 800 i 1.600 g). Posseeix un cap petit, un musell agut, un cos prim, potes curtes encara més llargues que altres mustèlids i pelatge espès i suau, marró fosc en gairebé tot el cos, excepte a la gola i el ventre, que són d'un color crema groguenc.

Agents Rurals Marta Alta Ribagorça 3

La marta té un total de 38 dents, observant-se en la mandíbula superior 6 incisives, 2 ullals, 8 premolars i 2 moles, i a la inferior, 2 moles més. També té marques facials de color més clar que la resta del cos. Es distingeix de la fagina (Martes foina) per tenir les orelles més grosses, el musell més esmolat i la gola de color crema en comptes de blanca. En captivitat viu fins a 18 anys, mentre que en la seva vida silvestre amb prou feines supera quatre anys. Arriba a la maduresa sexual a dos anys. Les seves cries solen néixer al març o abril, després d'un període de gestació de vora un mes. El seu pes en néixer és d'aproximadament 30 grams.

Atrapen una marta a l'interior del rebost d'una masia a l'Alta Ribagorça.
Comentarios