SOLIDARITAT

Yolanda Castillejo: “Volem organitzar activitats amb una finalitat educativa i benèfica per ajudar a col·lectius que ho necessiten”

Ha nascut a la Seu d'Urgell una nova entitat solidària, es tracta de l'Associació 'Jocs sense Fronteres'. Yolanda Castillejo n'és la seva presidenta i ens explica els seus projectes i les seves inquietuds.

dav
photo_camera Primer pla de Yolanda Castillejo/Feliu Sirvent

Què és ‘Jocs sense Fronteres’? De les converses amb un grup de persones inquietes i motivades, va néixer la decisió de crear l’associació ‘Jocs sense Fronteres’. Una associació sense ànim de lucre que té com a finalitat educar i ajudar de manera benèfica a col·lectius que ho necessiten, a través de l’organització d’activitats diverses. Aquesta era, si més no, la nostra idea inicial.

Vols dir que la idea inicial ha canviat? Ha anat evolucionant, vam pensar que era bo ampliar els nostres objectius i també l’àmbit d’influència i, a partir d’aquell moment, vam definir la nostra associació com a esportiva i sociocultural. D’aquesta manera pretenem arribar a oferir un major nombre d’activitats i arribar a més gent.

Quin és el primer projecte que teniu pensat tirar endavant? El primer projecte que surt a la llum està creat per a nens i nenes de catorze anys, relacionat amb el cinema i els curtmetratges. Agraïm el treball de l’Associació Cinematogràfica de l’Alt Urgell i del Qucut, que han dut a terme l’activitat de manera totalment altruista.

Teniu algun altre projecte al cap? Tenim previst organitzar una cursa, o més aviat una matinal esportiva de caràcter familiar, que fomenti la igualtat i la integració de tothom. La idea és tenir previstes diverses activitats i que es vagin consolidant any rere any, sense perdre l’objectiu que ens mou, que no és altre que la voluntat d’ajudar de manera altruista.

Una associació per educar en valors… Efectivament, utilitzar l’esport i altres activitats socials per educar i propiciar un creixement personal i de grup, un creixement que és d’anada i tornada, és a dir, per als nens i nenes i per a tots nosaltres al mateix temps.

A la Seu hi ha la necessitat d’una associació com aquesta? Creiem que sí. Per nosaltres és molt important la divulgació dels valors solidaris i cívics. Organitzar activitats que sempre tenen una finalitat benèfica, compromesa i altruista i d’ajuda als col·lectius que ho necessiten.

Qui podrà participar en la ‘Cursa Jocs sense Fronteres’? Tothom. La nostra idea és que sigui oberta a tothom. Els diners recollits en les inscripcions a la Cursa, aniran a parar als projectes benèfics que tingum sobre la taula, en funció de cada projecte i de la disponibilitat de diners que tinguem per poder-los dur a terme. Concretar ara amb exactitud és molt aviat. Hem de tenir en compte que tot just acabem de començar. Però per damunt de tot, la nostra idea és ser útils i aportar un granet de sorra a la feina d’aquests col·lectius.

Com us organitzeu l’associació? Ara mateix som set persones a la Junta, totes molt motivades per contribuir a la igualtat i a una millor educació en tots els àmbits. Ja estem constituïts legalment com associació amb els estatuts corresponents i donats d’alta al Registre d’Entitats Jurídiques.

Vosaltres voleu ajudar. I a vosaltres qui us ajuda? Tenim molta col·laboració de l’Ajuntament, els comerços i les empreses locals que s’han compromès a ajudar-nos amb tota mena de recursos. Estem molt il·lusionats i ben aviat tindrem més novetats.