Xerrada a Bescaran sobre el Dolmen de la Llosa

El dissabte dia 31 tindrà lloc a Bescaran el sisè i darrer acte del cicle “Desenterrant el passat” en la seva edició de l’any 2015 amb una xerrada sobre la intervenció arqueològica al Dolmen de la Llosa de Bescaran.

Foto 2
photo_camera Imatge aèria del Dolmen de la Llosa de Bescaran. Autor: ReGiraRocs.

El Dolmen de la Llosa de Bescaran és un megàlit de notables dimensions, molt menys conegut que el seu veí, la Cabana del Moro de Bescaran, i que reserva algunes sorpreses.

La intervenció arqueològica, duta a terme per l’empresa ReGiraRocs, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’EMD de Bescaran i nombrosos voluntaris que també van participar a l’excavació, tenia per objecte l’ampliació dels nostres coneixements sobre aquesta estructura prehistòrica poc coneguda i divulgar-ne els resultats en una comarca, l’Alt Urgell, que és la segona amb més megàlits documentats de tot Catalunya. Amb el títol Dolmen de la Llosa de Bescaran, passat i futur. De la recerca a la difusió, l’arqueòleg Gerard Remolins, de l’esmentada empresa, explicarà les característiques del dolmen, les incidències de l’excavació i les perspectives de futur en relació a aquesta estructura prehistòrica.

La darrera xerrada del cicle “Desenterrant el passat” tindrà lloc el proper dissabte, dia 31, a les 18.00 h, al Local Social de l’EMD de Bescaran. Han intervingut en la seva organització l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’empresa ReGiraRocs, l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

comentaris