29.11.2022 |
Viure als Pirineus

LA SORTIDA SERÀ DIMECRES VINENT, DIA 17 D’AGOST

Visita guiada a Sant Joan de Sobeig, l’església romànica més desconeguda de la comarca

L’església de Sant Joan de Sobeig és l’església romànica més desconeguda de la comarca de l’Alt Urgell. Situada al municipi de Pont de Bar, és una construcció del segle XI, amb algunes refaccions posteriors i una reforma de la darrera dècada del segle XX, que no acostuma a figurar en els principals repertoris del romànic català.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Església de Sant Joan de Sobeig. Carles Gascón Chopo
Visita guiada a Sant Joan de Sobeig, l’església romànica més desconeguda de la comarca

Amb l’objectiu de recuperar la memòria d’aquesta església pràcticament oblidada, junt amb el de gaudir del senderisme i de la natura, el demà dimecres 17 d’agost, en el marc del cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell”, es proposa una caminada fins aquest petit temple del municipi de Pont de Bar, de nivell fàcil, que permetrà gaudir, així mateix, d’una sèrie de vistes espectaculars sobre la serra del Cadí i bona part del Baridà.

En el decurs de la sortida es visitaran també una sèrie de búnquers de la cèlebre Línia-P, situats en indrets amb una gran visibilitat per controlar el pas pel territori en temps de la Segona Guerra Mundial, entre altres el del Roc de l’Àliga, situat en un punt culminant de la línia divisòria entre les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

La sortida, que és guiada per part del tècnic de patrimoni del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, és gratuïta. Per participar-hi cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 353 112), o a l’Oficina de Turisme de la Seu d’Urgell (tel. 973 351 511). El lloc de sortida serà davant de les dependències del Consell Comarcal de l’Alt Urgell a les 8 del matí.

Visita guiada a Sant Joan de Sobeig, l’església romànica més desconeguda de la comarca
Comentarios