EXPOSICIONS

Toni Fernández exposa ‘Testimonis de la Seu’, un viatge a través dels records i els objectes

Toni Fernández, del Taller del Restaurador, mostra a 'La Cuina' una part dels diferents objectes que ha recollit durant molts anys
Testimonis de la Seu 3
photo_camera Toni Fernández exposa ‘Testimonis de la Seu’, un viatge a través dels records i els objectes / Feliu Sirvent

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, a través de l’Àrea de Cultura i l’Espai Ermengol, juntament amb l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i el Taller del Restaurador, ha organitzat aquest dissabte, 3 de febrer, una jornada sobre el patrimoni etnogràfic a la sala la Immaculada del centre cultural Les Monges.

Testimonis de la Seu 6
Taula rodona sobre l’objecte en el sentit de valor patrimonial / Espai Ermengol

La conferència inaugural, a càrrec de l’antropòleg i director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Jordi Abella, ha marcat l'inici de la trobadaSeguidament, ha tingut lloc una taula rodona que ha comptat amb la participació d'Albert Villaró, historiador, Josep Tugues, arqueòleg i escriptor, Anna López, coordinadora de l’Espai Ermengol, i Sisco Farràs, promotor de les Botigues Museu de Salàs de Pallars. Els ponents han reflexionat al voltant de l’objecte en el sentit de valor patrimonial, ja sigui pel seu ús com a peça etnogràfica i alhora com a element sensible de ser conservat pel seu testimoniatge històric.

Testimonis de la Seu 1
Toni Fernández exposa ‘Testimonis de la Seu’, un viatge a través dels records i els objectes / Feliu Sirvent

La jornada ha finalitzat amb la inauguració de ‘Testimonis de la Seu’, a la sala la Cuina del mateix centre cultural Les Monges. La mostra és un viatge a través dels records del territori a partir d’objectes com a transmissor. La visita guiada ha anat a càrrec del comissari de l'exposició, Toni Fernández i Sancho​.

Testimonis de la Seu 2
Toni Fernández exposa ‘Testimonis de la Seu’, un viatge a través dels records i els objectes / Feliu Sirvent

 ‘Testimonis de la Seu’

A "Testimonis de la Seu", Toni Fernández, del Taller del Restaurador, ha volgut exposar una part dels diferents objectes que ha recollit durant molts anys: litografies, retrats, pintures, vestimenta, utensilis, materials i estris d'activitats diverses, mobiliari, fotografies, publicitat... procedents de l'Alt Urgell i especialment de la Seu dels segles XIX i XX. Un viatge a través dels records d'un territori a partir d'objectes com a transmissor.

Testimonis de la Seu 5
Testimonis de la Seu 5

X