Viaplana qüestiona la gestió que s'ha fet del canvi de contenidors a la Seu d'Urgell

En un article enviat a aquest mitjà, el candidat republicà a l'alcaldia de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, qüestiona la gestió que s'ha fet del canvi de contenidors a la Seu d'Urgell.

Francesc Viaplana(1)
photo_camera El candidat republicà a l'ajuntament de la Seu.

En l'article, titulat "Escombraries, un exemple del que no pot ser", Francesc Viaplana diu que la manera com s'ha gestionat la substitució dels contenidors de la Seu per part de la mancomunitat d'Escombreries de l'Urgellet "deixa molt que desitjar" i assegura que "si la Mancomunitat disposava dels recursos per fer aquest canvi, hagués estat més sensat primer sensibilitzar la ciutadania, avisar abans de fer el canvi, i per exemple oferir a totes les cases cubells i/o bosses que s’adeqüessin als nous contenidors".

"Estic d’acord amb que hem de reciclar més, però poso en dubte que pel fet d’instal·lar uns contenidors amb una boca més petita ho aconseguim. El que segur s’aconseguirà és que consumim més bosses de plàstic, i això mediambientalment i econòmicament, no és correcte. El reciclatge és una necessitat, pel nostre territori, pels nostres descendents i per les nostres butxaques", afegeix Viaplana.

Per al candidat republica, "la gota que fa vessar el got ha estat que, davant la publicació de les queixes als mitjans de comunicació, l’alcalde de la Seu no va voler fer declaracions al·ludint que és un tema de la Mancomunitat d’Escombraries. És obvi que és un tema de la Mancomunitat, però l’Ajuntament de la Seu en forma part, i l’alcalde és el màxim responsable de la ciutat, per tant, si sorgeix una polèmica l’alcalde hi ha de fer front, o és que abans de les eleccions municipals no és pot parlar dels temes complicats?".