FIRA DE SANT ERMEGOL

Valoració positiva d’una edició de la Fira de Sant Ermengol condicionada per la pluja

Malgrat no obrir portes divendres a la tarda i la persistent pluja d’aquest diumenge, el certamen registra prop de 30.000 degustacions de formatges artesans i altres productes agroalimentaris.
Fira Valoració 4
photo_camera Parades de la Fira de Sant Ermengol a la Plaça dels Oms/Ràdio Seu

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha celebrat enguany una nova edició marcada pels fets excepcionals que viu el país i la pluja en aquesta jornada de diumenge. Malgrat aquests factors adversos, la fira mil·lenària de la capital de l’Alt Urgell pot fer una “valoració positiva” en quant a nombre de visitants i degustacions de formatges artesans del Pirineu i altres productes agroalimentaris.

La 25a Fira de formatges Artesans del Pirineu ha venut uns 5.000 tiquets de degustació que, sumat als tastos guiats de formatges i productes agroalimentaris, així com les demostracions culinàries celebrades al recinte firal ‘Aliments del Territori i Tu’ de la Diputació de Lleida han fet prop d’un total de 30.000 degustacions en aquesta edició de la fira 2019.

Fira valoració 3

(Foto:Ràdio Seu)

Davant d’aquestes xifres, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, afirma que “malgrat una tarda de menys de fira i la pluja d’avui, fets que han provocat menys afluència de públic que en les darreres edicions, la Fira de Sant Ermengol ha mantingut dades properes al 70% dels anys més reeixits”.

L’Ajuntament urgellenc també vol remarcar que la Fira de Formatges Artesans del Pirineu s’ha convertit en aquests vint-i-cinc anys, no només en el principal aparador del formatge artesà elaborat en la serralada pirinenca, sinó també en “patrimoni de la Seu d’Urgell”.