Habitatge i Decoració

Urgell Navarro: "Està molt bé seguir amb certes tradicions, però calen projectes frescos i arriscats"

Urgell Navarro i Betriu, creativa per naturalesa, és interiorista i decoradora. Té 36 anys i va estudiar Arquitectura Interior a Barcelona. Mentre estudiava ja va començar a treballar en un despatx d’arquitectura i interiorisme. Ben aviat va ser l’encarregada de gestionar l’àmbit d’interiorisme i decoració de l’empresa, especialitzada en reforma d’habitatges particulars i disseny de mobiliari. Des de fa 12 treballa a la Seu d’Urgell, pel seu compte, especialment en reforma d’habitatge i establiments comercials, però els seus clients cada cop creixen més a Barcelona i Andorra.

urgell
photo_camera La Urgell Navarro és una jove interiorista i decoradora. Foto: Qucut.com

En què consisteix la feina d'una interiorista? La meva feina consisteix a utilitzar els meus coneixements per  poder captar i interpretar les idees que el client m’exposa i crear-li l’espai en el qual ell somiava. En definitiva, fer realitat somnis i desitjos.

Quins elements tens en compte quan fas un projecte de decoració? Primer i el més important de tot és escoltar el client i intentar entendre allò que vol, el seu desig. Després dibuixar ordenadament, en un paper, la seva idea i donar-li forma fins a aconseguir una peça única i cent per cent personalitzada.

thumbnail

El territori condiciona la decoració d'una casa, per exemple? El fet d'estar al Pirineu condiciona la decoració? Sí i molt. Està clar que a cada lloc hi ha una tendència molt marcada, uns materials, un estil… i costa molt, a vegades, convèncer al client que està molt bé això de seguir amb certes tradicions, però que calen projectes frescos i arriscats. La vida és més divertida quan hi ha una mica de ‘risc’ i això també es pot aplicar als espais on has de viure, menjar, treballar…

Tant a casa com a la feina, la decoració influeix en la nostra qualitat de vida? De quina manera?  Els colors, els materials, la il·luminació, la distribució, la decoració, són factors que fan que ens sentim d’una manera o altra. Per estar bé, és bàsic que tots aquests factors ens acompanyin en harmonia.

Què recomanaries a algú que vulgui decorar casa seva? Que somiï i que després em truqui. Jo l’ajudaré a fer realitat aquell somni.

Els darrers anys ha canviat molt el sector de la decoració? On som i per on va el futur? Aquest és un sector molt viu, amb això vull dir que cada dia està canviant i evolucionant. La decoració i l’interiorisme és una professió evolutiva que requereix redescobrir permanentment. IKEA va trencar esquemes pel que fa a mobiliari, pensó que aquesta filosofia, la del low cost, té camp per córrer en l’interiorisme.

thumbnail-1