PROTESTES

Uns 50 pagesos cremen papers amb les seves reivindicacions davant l'oficina d'Acció Climàtica

La plataforma aposta per portar la protesta als punts receptors de la burocràcia "excessiva" que han de dur a terme
Protesta pagesos oficina acció Climàtica la Seu 1
photo_camera Uns 50 pagesos cremen s'han concentrat davant l'oficina d'Acció Climàtica a la Seu d'Urgell / Albert Lijarcio

Uns 50 agricultors i ramaders de l'Alt Urgell s'han concentrat aquest dimecres davant l'oficina comarcal que té el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Seu d'Urgell. Allà, alguns d'ells han fet una crema de papers on hi havien escrit algunes de les seves reivindicacions, amb l'objectiu de fer visible la burocràcia "excessiva i esgotadora" a la què estan sotmesos. Així ho ha explicat Laia Angrill, representant de la plataforma Revolta Pagesa a l'Alt Urgell, que ha dit que aquesta suposa "una càrrega econòmica i mental per a les explotacions". Per aquest motiu també ha detallat que han apostat per portar la protesta a punts específics com aquest, per traslladar-los el seu malestar i deixant de banda les carreteres.

Protesta pagesos oficina acció Climàtica la Seu 2
Uns 50 pagesos cremen s'han concentrat davant l'oficina d'Acció Climàtica a la Seu d'Urgell / Albert Lijarcio

Per la seva banda, un altre dels representants de la plataforma, Adrià Ubach, ha expressat que ells volen "viure de la terra" i no haver d'estar "fent papers a cada moment". També ha afirmat que la voluntat és la de mantenir les accions de mobilització fins que hi hagi el compromís d'atendre i acceptar les seves demandes.

Protesta pagesos oficina acció Climàtica la Seu 3
Uns 50 pagesos cremen s'han concentrat davant l'oficina d'Acció Climàtica a la Seu d'Urgell / Albert Lijarcio

A banda del tema dels tràmits burocràtics, la demanda d'uns preus justos i solucions pels danys de la fauna salvatge; des de la plataforma reclamen més permisos per desbrossar i recuperar pastures i lleis adaptades a cada territori, entre d'altres. També volen una discriminació positiva en termes de flexibilització per a la petita pagesia familiar. Una altra petició és la de dotar el Pirineu de més infraestructures i serveis per la població que hi resideix.