INFRAESTRUCTURES

El Túnel d'Anserall tancat per una esllavissada

El pas dels vehicles ha estat desviat per l'antiga carretera N-145, a Anserall
dig
photo_camera Imatge de l'esllavissada al túnel del Bordar provocada per l'aigua/FS

El túnel del Bordar, a la N-145, al terme d'Anserall - municipi de Valls del Valira - ha estat tallat al trànsit de vehicles, per una esllavissada de pedres, provocada per les pluges de les últimes hores.Els fets han passat aquesta matí. El pas dels vehicles ha estat desviat per l'antiga carretera N-145.

dig

Les obres de construcció del túnel del Bordar van tenir un cost de 27,6 milions d'euros, un 10% per sobre del pressupost inicial. El projecte es va allargar el doble del temps previst: va començar el 2009, s'havia d'haver acabat el 2011 i, finalment, va ser inaugurat el juliol de 2013 per ll'aleshores ministra de Fomento, Ana Pastor.

El túnel del Bordar té 356 metres de longitud i més de 20 metres de fals túnel en cada boca. L'interior té una capacitat per a tres carrils, si bé només n'hi haurà dos, un per a cada sentit, amb separació de seguretat al mig. L'N-145 suporta un trànsit de 14.000 vehicles diaris, que pot enfilar-se fins a més de 20.000 els dies de cap de setmana i els festius.