LABORAL

Els treballadors de l'Hospital de la Seu exigeixen revertir les retallallades i recuperar el sou perdut

La concentració ha estat convocada per la Intersindical-CSC i CCOO a la Fundació Sant Hospital i no ha comptat amb el suport d'UGT.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera Concentració de treballadors de la Fundació Sant Hospital/Ràdio Seu

Professionals de la sanitat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell, s'han concentrat aquest dimecres davant del centre hospitalari per donar suport a l'anomenada "Primavera Sanitària", revertir les retallades i defensar la sanitat pública. La concentració ha estat convocada per la Intersindical-CSC i CCOO a la Fundació Sant Hospital i no ha comptat amb el suport d'UGT.

Les organitzacions sindicals han reclamat la Jornada de 35 hores,la recuperació dels 3 PR retallats, el retorn de les pagues extres, sous dignes i recuperació de drets. Aquest és el manifest que han llegit a les portes de l'hospital urgellenc:

MANIFEST

"En primer lloc lamentem l´ausència de les companyes d´UGT ja que això ens debilita com a col.lectiu i debilita l´aturada també. L´aturada d´avui es farà simultàniament en molts d´altres hospitals i centres de Salut, i es basa en dues Màximes:

REVERTIR LES RETALLADES I RECUPERAR EL 5% DEL SOU PERDUT i REVERTIR LES RETALLADES:

Hem de poder revertir les retallades en Sanitat pública i concertada per tal que els nostres centres estiguin preparats per un nou rebrot del COVID 19. No ens podem permetre que torni a passar com enguany on s´han infectat i mort molts professionals per falta de previsió, informació, material de protecció i per treballar en precari, com fins ara. Això només s´aconseguirà amb més recursos i més pressupost per part de les diferents administracions.

RECUPERAR EL 5 PER CENT

Volem recordar que a l´actualitat els salaris de les sanitàries i sanitaris estan al mateix nivell que al 2008. Exigim uns salaris dignes. Fa poc la ciutadania ens deia herois i ens aplaudia cada dia, i no, no som herois, però si exigim els que ens pertoca. Se´ns va prometre un paga de reconeixement per part del govern de la Generalitat que no hem rebut. En la FSH encara no hem cobrat la paga d´objectius que ens tocava percebre al març. Això sí, se´ns ha concedit una medalla, la qual la majoria rebutgem. Només estem reclamant una millora salarial a l´alçada del nostre esforç".