La Seu d'Urgell

Tot a punt per a una nova edició del Món Màgic de les Muntanyes plena de novetats

La programació de Nadal de la Seu d’Urgell s’iniciarà aquest pròxim dissabte 30 de novembre, a partir de les 18.30 hores, amb la cerimònia de l’encesa de llums de Nadal i la projecció d’un mapping. Del 30 de novembre fins al 6 de gener tindran lloc un total de 49 activitats culturals, lúdiques i comercials relacionades amb les festes nadalenques. La representació teatral ‘El rescat els Minairons’ i les propostes lúdiques ‘Anem a buscar els tions al bosc’ i Temps de jugar’, novetats del Món Màgic de les Muntanyes 2019.
IMG_1828
photo_camera El Món Màgic de les Muntanyes comença aquest dissabte, dia 30 de novembre.

Aquest matí ha tingut lloc al Parc del Cadí de la seu d’Urgell la presentació de la programació nadalenca de la Seu d’Urgell ‘El Món Màgic de les Muntanyes’, a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Jordi Fàbrega, el tinent d’alcalde de Cultura, Carlos Guàrdia, i la regidora d’Infància, Núria Tomàs.

L’alcalde de la Seu ha avançat que el programa nadalenc recull enguany “un total de 49 activitats per gaudir el Nadal a la nostra ciutat, que s’adrecen a totes les edats i gustos”. “Del 30 de novembre al 6 de gener, urgellencs i visitants podran gaudir del Món Màgic de les Muntanyes sota l’atenta mirada dels minairons”.

Les activitats del Món Màgic de les Muntanyes arrencaran aquest pròxim dissabte 30 de novembre amb cerimònia de l’encesa de llums de Nadal dels carrers i places de la Seu d’Urgell, a les set de la tarda a la plaça dels Oms. L’encesa anirà precedida per un cercavila inaugural que protagonitzaran el Diables de l’Alt Urgell, que s’iniciarà a dos quarts de sis de la tarda, des de plaça Soldevila fins arribar a la plaça dels Oms. Aquest primer acte que dóna el tret de sortida a les propostes nadalenques tindrà com a colofó la projecció d’un mapping a la façana de la catedral que s’explica la segona part del conte ‘El Tió de la Freita’.

Novetats

Jordi Fàbrega també ha explicat que enguany El Món Màgic de les Muntanyes presenta tres novetats importants respecte edicions anteriors que són la representació teatral ‘El rescat dels Minairons’ i les propostes lúdiques adreçades a famílies, adolescents i joves ‘Anem a buscar els tions al bosc’ i ‘Temps de jugar’.

Respecte a l’obra teatral ‘El rescat dels Minairons’, el tinent d’alcalde de Cultura, Carlos Guàrdia, ha remarcat que “després que l’any passat es fes la lectura teatralitzada d’aquesta obra, enguany esdevindrà un espectacle participatiu a l’estil dels pastorets”. Aquesta obra teatral està dirigida per Joel Pla de Pirineus Creatius, i escrita per Manel Franch, que a la seva vegada es basa en el conte infantil ‘El Tió de la Freita’ d’Albert Galindo i Laura Pal.

Aquests ‘pastorets locals’ es podran anar a veure els dies 21, 28 i 29 de desembre i 4 de gener, al teatre del col·legi La Salle, a les set de la tarda, excepte el dia 29 que serà a les sis. Les entrades es podran comprar a partir del dia 2 de desembre.

Per la seva part, la regidora d’Infància, Núria Tomàs, ha exposat el contingut de dues activitats que també s’estrenen enguany com són ‘Anem a buscar els tions al bosc’ i ‘Temps de jugar’.

Pel que fa a la primera, tindrà lloc el dissabte 14 de desembre, de deu del matí a una del migdia, al bosc del Pla de les Forques, ja que es tracta d’una activitat a la natura. Els nens i nenes participants faran una petita excursió pel bosc que serà conduïda per Albert de Gràcia. Durant l’excursió, els infants s’aniran trobant amb diferents sorpreses, entre les quals els Minairons i al seu propi tió. Per completar l’activitat, es realitzaran tallers de manualitats.

Les famílies participants podran pujar al Pla de les Forques en cotxe propi o bé en l’autobús que l’Oficina Jove posarà a disposició per l’ocasió. Per prendre part a ‘Anem a buscar els tions al bosc’ cal fer inscripció a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, trucant al 973 355 608 o bé enviant un correu a [email protected] Val a dir que la inscripció és gratuïta.

Respecte a la segona activitat també nova d’aquesta edició del Món Màgic de les Muntanyes, ‘Temps de jugar’, es realitzarà el dissabte 28 de desembre, d’onze del matí a les set de la tarda, a la pista polivalent de la zona esportiva municipal. Tal i com ha remarcat Tomàs, “aquesta jornada lúdica s’adreça a un públic ampli i divers, tant a famílies, joves i infants que girarà entorn a diferents tipus de joc. Vol ser una jornada on tothom pugui gaudir jugant, tot descobrint els diferents tipus de jocs que existeixen més enllà de les pantalles”.

Els i les participants a ‘Temps de jugar’ hi trobaran: Seu del Videojoc (tornejos de FIFA, Clash Royale, Fortnite) obert a totes les edats; jocs de taula; jocs tradicionals (escacs, botifarra, brisca, parxís); jocs de fusta, així com tallers de cuina. A més a més, es comptarà amb diferents propostes de tallers i dinàmiques dirigides al públic sota el títol ‘Sabem jugar?’, que anirà a càrrec del psicòleg Miquel Alet.

Durant aquesta jornada tindrà lloc també la presentació d’una càpsula publicitària que s’està confeccionant entre la Gent Gran i els i les alumnes de PTT que tracta sobre els perills de les xarxes socials i les pantalles.

cartell-MMM19-20-OK

Més propostes

El Món Màgic de les Muntanyes consolida propostes que es van iniciar l’any passat com El Nadal comença al carrer, que tindrà lloc al passeig Joan Brudieu el dia 6 de desembre, amb la participació de comerços de la UBSU; Il·lumina la Seu (llum màgica) que tindrà lloc el 14 de desembre, de cinc de la tarda a les vuit del vespre;  tarda de contes i xocolatada al carrer dels Canonges, el 2 de gener; i petits concerts de Nadal, a càrrec de l’Escola Municipal de Música del 17 al 20 de desembre, pels carrers de la Seu.

A més a més, es mantenen i potencien altres propostes ja tradicionals com La Ruta dels Tions Màgics; els Mercats de Nadal a la plaça Patalín; El tió de la Freita (cagatió) el 24 de desembre; el Parc de Nadal infantil, del 27 al 30 de desembre; la cursa de Sant Silvestre; El Dolç màgic de les muntanyes, els Sabors de Nadal; sortejos amb premis per comprar en establiments de la UBSU, del’1 de desembre al 5 de gener.; i la Benvinguda del Sr.Pipa i la Cavalcada de Reis, el 5 de gener.

‘TOST’, concert d’Arnau Obiols  

Dins del Món Màgic de les Muntanyes també hi ha programat el concert de percussió i elements sonor que porta per títol TOST, del músic urgellenc Arnau Obiols. Aquest espectacle tindrà lloc el divendres 13 de desembre, a les nou de la nit, a la sala Sant Domènec. El preu de les entrades de manera anticipada és de 8€, i 10€ a taquilla.

Programa de mà

La il·lustració del programa de mà d’El Món Màgic de les Muntanyes d'aquest any ha anat a càrrec de la urgellenca Urgell Mestres. El programa íntegre, que ja es pot consultar al web de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell, arribarà a totes les llars urgellenques a partir d’aquest dimecres 27 de novembre.