Torna el 'Primavera de Lletres' amb presentacions de llibres, lectures en viu i contacontes

PRIMAVERAlletres15web
photo_camera Primavera de lletres

El Servei de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ja té preparada el programa del Primavera de Lletres d'enguany que tindrà lloc del 10 d'abril fins al 4 de maig, i engloba diverses activitats que giraran al voltant del món del llibre i la lectura.

El Primavera de Lletres 2015 comptarà amb un total de 8 presentacions de llibres -d'autors majoritàriament urgellencs- tres lectures en viu i un contacontes. A més a més, també hi ha programada la celebració de la diada de Sant Jordi -dijous 23 d'abril- amb diverses activitats.

La primera activitat que ens proposa el Primavera de Lletres d'aquests any serà aquest divendres, 10 d'abril, amb la presentació del llibre Huyendo del Holocausto de Josep Calvet. La presentació d'aquest volum tindrà lloc a ales set de la tarda, a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, a càrrec de Lluís Obiols, Julio Quílez i Carles Gascón.

'La senyoreta Keaton i altres bèsties', de Teresa Colom

Un dels plats forts del Primavera de Lletres tindrà lloc el dimecres, 15 d'abril, amb la presentació de La senyoreta Keaton i altres bèsties, el primer llibre de narrativa de la poetessa nascuda a la Seu d'Urgell Teresa Colom. La presentació, que comptarà amb la pròpia autora, anirà a càrrec d'un altre escriptor nascut a la nostra ciutat, Albert Villaró. L'acte tindrà lloc a la sala la Immaculada del centre cultural Les Monges de la Seu, a les vuit del vespre.

Per dijous, 16 d'abril, hi ha programada la presentació del llibre General Moragues, el diable de les Guilleries d'Àlex Barnils. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Jordi Martin, en farà la presentació, a les vuit del vespre, a l'Espai Ermengol.

El dissabte, 18 d'abril, el Primavera de Lletres seguirà amb una doble presentació literària, del llibre d'elles i d'altres paisatges de Feliu Ferrer i presentat per Jordi Martin, coautor d'aquest recull d'articles d'opinió. La primera presentació tindrà lloc a les 12 del migdia tot fent un vermut al Bar Dandy, mentre que la segona es realitzarà a un quart de set d ela tarda al local social de Castellciutat.

Dimarts, 21 d'abril, serà el torn de la presentació del llibre La flora il·lustrada de l'Alt Urgell, obra elaborada per varis alumnes de l'Escola Municipal d'Art de la Seu d'Urgell. L'acte serà a les vuit del vespre a la sala 'la Cuina' del centre cultural Les Monges.

Per dimecres, 22 d'abril, hi ha programada la presentació del llibre El poltre i la lluna d'Ester Farran i Eva Sánchez, a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell, a dos quarts de sis de la tarda.

Pel mateix dia també hi ha organitzada la presentació de l'obra Quan anàvem al cinema. Història del cinema a La Seu de Pep Benavent. Aquest interessant volum anirà a càrrec del propi Pep Benavent, juntament amb Albert Galindo i Ramon Berga. L'acte tondrà lloc a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell a les vuit del vespre.

Diada de Sant Jordi

Per commemorar la diada de Sant Jordi, dijous 23 d'abril, la Seu d'Urgell celebrarà diverses activitats com les ja tradicionals lectures en viu al pati de la Biblioteca Sant Agustí. La primera s'iniciarà a dos quarts d'onze del matí amb la lectura en viu per part dels alumnes de sisè de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle.

A les 12 del migdia se celebrarà la segona lectura en viu de la Diada del Llibre, sessió sota el títol La gent gran llegeix 'Contraban de llum', antologia poètica de Maria Mercè Marçal.

La Diada de Sant Jordi també s'hi celebraran altres activitats dedicades al llibre com la qua tindrà lloc a la carpa de l'Associació del Llibre del Pirineu, ubicada al passeig Joan Brudieu, amb contacontes i signatura de llibres d'autors locals i activitats adreçades als infants, a càrrec dels alumnes de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell.

Una tercera lectura en veu alta se celebrarà el dissabte, 25 d'abril, que protagonitzarà la novel·la de Pep Coll, Dos taüts negres i dos de blanc. L'acte públic tindrà lloc a les 11 del matí a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu.

Clourà la programació del Primavera de Lletres 2015 la presentació del llibre L'abans de Climent Miró, el dilluns 4 de maig, i anirà a càrrec de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla. Aquesta presentació es realitzaràs a la sala la Immaculada del Centre Cultural Les Monges, a les vuit del vespre.

La programació Primavera de Lletres està coordinada pel Servei de Cultura de l'Ajuntament urgellenc i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, la Biblioteca Sant Agustí, Òmnium Cultural, el Centre de Recursos Educatius Alt Urgell-Cerdanya, l'Associació del Llibre del Pirineu, Editorial Salòria, l'Espai Ermengol i l'Escola Municipal d'Art.

comentaris