La Seu d'Urgell

Torna el cicle Parlem de Formatge

El cicle Parlem de Formatge de la Seu d’Urgell arrenca amb la jornada tècnica ‘El formatge artesà, del Pirineu a la cuina’, el pròxim dimecres 20 de març, a les 16 hores, al CETAP. La sessió s’adreça a restauradors i formatgers amb l’objectiu de fomentar la comercialització d’aquest producte agroalimentari pirinenc.

Formatges del Pirineu
photo_camera Els formatges són els protagonistes d'aquest cicle.

La jornada, que s’iniciarà a les quatre de la tarda al CETAP, està organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, juntament amb la Fundació Alícia i dins del marc del Projecte Europeu Innolact (projecte de cooperació transfronterera POCTEFA, cofinançat pel FEDER i Ajuntament de la Seu d’Urgell) que té com a objectiu fomentar la comercialització del formatge artesà el Pirineu. La Fundació Alícia ha dissenyat aquesta jornada amb una capacitat de treball eficient per a l'anàlisi de 6 formatges i la seva aplicació a les cuines dels restaurants del territori pirinenc. 

En aquest sentit, aquesta jornada estarà dividida en 3 parts: la primera serà més d'explicació i contextualització del perquè i com realitzar combinacions culinàries i perquè és útil disposar d'una metodologia a l'hora de combinar ingredients. Pel que fa a la segona part, serà més pràctica, es realitzarà a través d'un aplicatiu mòbil, i haurà una petita presentació per part dels productors del seu formatge: origen,elaboració, aspectes destacables, etc. Seguirà un tast guiat i de la selecció dels descriptors organolèptics que més s'adeqüen i són més afins per combinar.

A l’última part tindrà lloc la presentació dels resultats per part de la Fundació Alícia de l'anàlisi previ realitzat als formatges escollits.

Per tal de poder participar en aquesta jornada tècnica cal formalitzar la inscripció enviant un correu electrònic a [email protected] amb les dades (nom i cognoms, número de telèfon, correu electrònic, ocupació/lloc de treball i procedència). Les places és limiten a un màxim de 30 participants.

Visites a formatgeries, tast comentat i taller infantil

El Parlem de Formatge 2019 també inclou un seguit de visites guiades a formatgeries artesanes del nostre territori, així com tastos guiats i tallers de formatge.

Així, la primera activitats tindrà lloc dissabte 23 de març amb la visita a la formatgeria La Reula. La sortida s’iniciarà a les deu del matí a l’Espai Ermengol, on Pilar Aláez ens explicarà la història del nostre territori a través del formatge.

La següent activitat que està programada per dimecres 27 de març, a les vuit del vespre a l’Espai Ermengol, serà un tast comentat de formatges de la Formatgeria l’Abadessa, acompanyat de cervesa artesana la Minera.

Per dissabte 30 de març tindrà lloc una altra visita guiada a la Formatgeria Cal Majuba. Aquesta sortida també s’iniciarà a les a les deu del matí a l’Espai Ermengol, on Pilar Aláez ens explicarà la història del nostre territori a través del formatge.

Clourà el cicle Parlem de Formatge un taller de formatge per als més xics que està programat per dissabte 6 d’abril, a les cinc de la tarda, a l’Espai Ermengol.

Val a dir que totes aquestes quatre activitats són gratuïtes, però les places són limitades. Per prendre-hi part cal fer inscripció prèvia a [email protected] o trucant al telèfon 973 351 511 (Turisme Seu).