SOLIDARITAT

El tió solidari de l’escola Albert Vives recull 406 quilos d’aliments per al projecte Aliments per la Solidaritat de la Seu i Alt Urgell

L’escola Albert Vives de la Seu d’Urgell ha lliurat aquest migdia al centre de distribució del projecte Aliments per la Solidaritat de la capital alturgellenca 406 quilos de productes alimentaris procedents del Tió Solidari que ha celebrat aquest matí amb tots els seus alumnes.
Tió solidari Albert Vives-1
photo_camera El tió solidari de l'Escola Mn. Albert Vives de la Seu d'Urgell / laseu.cat

La tretzena edició del Tió Solidari ha anat menjant tots els productes que els i les alumnes d’aquesta escola urgellenca han anat portant de casa seva durant quinze dies. Tots aquests aliments i altres productes de primera necessitat s’han lliurat al magatzem del centre de distribució d’aliments per part d’Adriana Dines Martins i Iker Sánchez Prats, dos alumnes de 5è curs en representació de tot l’alumnat d’aquesta escola. Ambdós alumnes han estat acompanyats per la seva mestra i alhora coordinadora del Projecte Aprenentatge i Servei, Maria Olivares, i la directora del centre, Sílvia Tomàs, que han fet a mans tots els aliments que ‘ha cagat el Tió’ aquest matí al pati de l’escola Albert Vives.

En aquesta nova edició del ‘tió solidari’, els i les alumnes de cinquè han estat els encarregats de la difusió, tot fent un treball de conscienciació a la resta dels nens i nenes de l’escola respecte la necessitat de ser solidari. Aquests estudiants també s’han fet càrrec de l’acollida del Tió i la recollida dels productes aportats per l’alumnat del centre. Recordem que aquesta activitat s’emmarca en el Projecte Aprenentatge i Servei.

En l’acte de fer cagar aquest ‘tió solidari’, celebrat al pati de l’escola, hi ha assistit la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Marian Lamolla, juntament amb el regidor i la regidora de l’equip de govern Carlos Guàrdia i Carme Espuga.

Tió solidari Albert Vives-3

En el lliurament d’aquests aliments al centre de distribució, Marian Lamolla, ha remarcat la importància d’aquesta activitat solidària per la seva doble vessant: per una part l’escola celebra una tradició nadalenca i, per l’altra, educa en valors als seus alumnes, fent-los conèixer que hi ha persones que necessiten ajut i que tothom hi pot ajudar.

Aquest ‘tió solidari’ ha recollit arròs, llegums, oli, pasta, conserves, llet, productes de neteja personal i de la llar, com bolquers i gel corporal, que han estat rebuts per diversos voluntaris d’aquest del projecte Aliments per la Solidaritat, membres responsables del Banc dels Aliments de la Seu d'Urgell i membres de Creu Roja.

Val a dir que altres centres educatius de la Seu i de l'Alt Urgell fan també la seva aportació solidària destinada al Banc dels Aliments, entitat que reparteix productes alimentaris a aquelles persones que tenen dificultats econòmiques per cobrir les seves necessitats més bàsiques.

El projecte Aliments per la Solidaritat hi col·laboren el Consorci d'Atenció a les Persones (que conformen l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell), La Seu Solidària i Creu Roja.

comentaris