INFRAESTRUCTURES

Territori licita les obres per a facilitar la mobilitat dels vianants en un pont de la C-14 a Adrall

Els treballs suposen una inversió prevista de 580.000 euros i començaran la primavera vinent
c43cfe1d-d7c5-4ba6-a883-12e359ea9b91
photo_camera Territori licita les obres per a facilitar la mobilitat dels vianants en un pont de la C-14 a Adrall / govern.cat

El Departament de Territori ha licitat les obres de contrucció d’una vorera al pont de la C-14 sobre el riu Segre a al nucli d’Adrall, a Ribera d’Urgellet (Alt Urgell), que permetran afavorir la mobilitat i la seguretat viària. Els treballs, que es liciten per un import de 580.000 euros, inclouen un pas per a vianants adossat al pont i la instal·lació de noves proteccions als laterals de l’estructura. Es preveu que l’obra comenci a la primavera, amb un termini d’execució de 4 mesos i mig. La nova vorera tindrà una longitud de 150 metres i una amplada de 2 metres i es construirà al marge dret de la carretera. Constarà de dos trams, un primer que correspon a la zona de terraplenat abans d’accedir al pont, i un segon tram, a la del pont.

L’ampliació de l’estructura del pont per a la implantació de la vorera per als vianants s’executarà mitjançant lloses prefabricades de formigó armat. Aquestes es recolzaran sobre l’estructura actual, formada per tres voltes de formigó, de 20 metres de longitud i uns 7 metres d'ample.

Així mateix, per afavorir la seguretat, s’instal·larà una barrera de formigó al marge dret del pont i un ampit metàl·lic a l’esquerre per a substituir els actuals ampits de formigó, alhora que a la vorera s’instal·larà una barana per als vianants. Aquest àmbit de la C-14 registra un trànsit de més de 7.000 vehicles diaris, amb un percentatge de vehicles pesants del 10%.