22.06.2018 |
Viure als Pirineus

Tres terratrèmols sacsejen la zona de la Seu d'Urgell en les darreres 24 hores

El darrer terratrèmol ha estat el més fort, de grau 3,3 graus, i s'ha percebut aquest dilluns al migdia a la Seu d'Urgell i als pobles del costat. Els altres dos terratrèmols es van produir durant la matinada i el migdia d'ahir diumenge.

Si els heu percebut ho podeu comunicar a l'Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya.

Un mapa del darrer terratrèmol a la Seu. Font: Emergències.Catalunya.
Un mapa del darrer terratrèmol a la Seu. Font: Emergències.Catalunya.
Tres terratrèmols sacsejen la zona de la Seu d'Urgell en les darreres 24 hores

Un terratrèmol de 3,3 graus a l'escala de Richter ha sacsejat aquest dilluns al migdia la zona de la Seu d'Urgell, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC).

Aquest és el tercer sisme que es produeix en poques hores a l'Alt Urgell.

El primer es va notar la matinada de diumenge, a les 00.04 hores, i l'epicentre es va localitzar a la població de Noves de Segre, dins el terme municipal de les Valls d’Aguilar, d'acord amb la informació facilitada per l'Institut Geològic de Catalunya (IGC). El terratrèmol no hauria fet cap dany material i no es va percebre a la zona. De fet, no es va registrar cap trucada al telèfon d'emergències 112. L'últim sisme a Catalunya s’havia produït el passat 15 de gener entre Ogassa i Camprodon, al Ripollès. Va ser de 2,2 graus a l'escala de Richter i tampoc va ser percebut.

El segon sisme del cap de setmana va ser de 2,8 graus a l’escala de Richter, es va registrar a les 12.05 hores del diumenge i l’epicentre es va situar pels voltants de Noves de Segre, entre els termes municipals de les Valls d’Aguilar i Ribera d’Urgellet, d'acord amb la informació facilitada per l'Institut Geològic de Catalunya (IGC).

Comentarios