"Hem notat un moviment molt curt i lleu", diu un veí d'Oliana respecte el terratrèmol d'avui

Els habitants de l'Alt Urgell pràcticament no perceben el terratrèmol d'aquest matí amb magnitud 3,3. Veïns d'Oliana han notat un lleu moviment a la cadira, un balanceig o una vibració feble.

C5GvzTJWMAAofSG
photo_camera Un mapa del darrer terratrèmol a la Seu. Font: Emergències.Catalunya.

La majoria d'habitants de l'Alt Urgell pràcticament no han percebut el terratrèmdol d'aquest dilluns amb magnitud 3,3. Els treballadors de l'Ajuntament d'Oliana, especialment les que estaven en repòs en els pisos superiors de l'edifici, han notat un lleu moviment a la cadira que posteriorment han relacionat amb el sisme. El moviment ha estat ''molt curt i lleu'', han indicat. La gent que l'ha percebut parcialment ha notat una vibració feble i solament l'han percebut a l'interior dels edificis. Les persones en repòs han notat un balanceig o un tremolor lleuger. Però la majoria de veïns no han percebut cap moviment. Alguns veïns preguntats han indicat que no havien notat res i per tant desconeixien que s'hagués produït un nou sisme a la zona.

Protecció Civil ha contactat amb els municipis de les Valls d'Aguilar, Ribera d'Urgellet, Organyà i la Seu d'Urgell. En aquests moments, no es té constància que hagi causat danys personals ni materials.

Protecció Civil de la Generalitat (Departament d'Interior) ha emès una prealerta del Pla SISMICAT a causa del sisme de magnitud 3,3 que s'ha produït a les 12.09 hores amb epicentre a les Noves de Segre (Les Valls d'Aguilar), a l'Alt Urgell, d'acord amb les dades facilitades per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). El terratrèmol s'ha produït en superfície i Protecció Civil informa que no es té constància de danys materials ni personals causats per aquest sisme o els de les darreres hores que s'han produït a la zona.

Ahir n'hi va haver dos més, a les 12.05 del migdia de magnitud 2,8 a la mateixa zona i un la matinada de dissabte a diumenge de 2,5, també a la mateixa zona, segons informacions de l'ICGC.

Si els heu percebut ho podeu comunicar a l'Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya.