22.05.2022 |
Viure als Pirineus

Nous terratrèmols de magnitud 2,2 i 2,3 a Noves de Segre i Senterada

Nou matí de moviments sísmics al Pirineu. Des de diumenge es repeteixen terratrèmols en alguns pobles de l'Alt Urgell. Els moviments sísmics han passat desapercebuts per a la majoria de la població però diversos veïns s'han posat en contacte amb la redacció de VIURE ALS PIRINEUS (mitjançant les xarxes socials) assegurant que han percebut aquests moviments a les seves vivendes de la Parròquia d'Hortó, Adrall i Cabó. Es tracta d'una situació preocupant? 

C5LSLkFWEAAj4sK
Nou mapa del darrer moviment sísmic.
Nous terratrèmols de magnitud 2,2 i 2,3 a Noves de Segre i Senterada

El d'aquest matí és el quart terratrèmol que des de diumenge s'ha produït a la zona de l'Alt Urgell i cada cop són més els veïns que asseguren haver percebut els efectes d'aquests moviments sísmics de diverses magnituds.

Ahir dilluns, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, es va posar en contacte amb el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, per tal de conèixer de primera mà l'origen i la oossible evolució d'aquests episodis sísmics a la nostra comarca. Segons va explicar l'alcalde urgellenc en la seva pàgina personal de facebook, la situació no és preocupant ja que "els episodis actuals es poden produir per pressió en alguna falla i sempre és millor que aquesta pressió es vagi alliberant amb petits moviments (com és el cas) que no pas de cop".

Vivim en una zona amb baixa activitat sísmica destacable, tal com es desprèn de les anàlisis del segles XX i XXI, així com dels grans moviment sísmics de l'edat mitjana, que no van afectar greument l'Alt Urgell. "De tota manera (segons Batalla) el futur és impossible de preveure amb exactitud, però tot sembla indicar que malgrat que hi pugui haver durant uns dies més altres moviments com els que hem viscut, la cosa no hauria de passar d'aquí".

Si els heu percebut ho podeu comunicar a l'Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya.

Nous terratrèmols de magnitud 2,2 i 2,3 a Noves de Segre i Senterada
Comentarios