02.10.2022 |
Viure als Pirineus

ECONOMIA

Taurus Group duplica el seu benefici el 2019 fins als 9,9 MEUR

La companyia d'electrodomèstics d'Oliana preveu un increment dels ingressos aquest 2020 malgrat la crisi de la covid-19
Taurus
Cadena de muntatge a la factoria Taurus d'Oliana
Taurus Group duplica el seu benefici el 2019 fins als 9,9 MEUR

Taurus Group va registrar un benefici net de 9,9 milions d'euros l'any 2019, més del doble respecte a l'exercici anterior, quan va guanyar 4,4 MEUR. La companyia d'electrodomèstics amb seu a Oliana (Alt Urgell) atribueix el resultat a la consolidació del negoci principal i a la posada en marxa de noves àrees, una estratègia que va iniciar el 2018 i que va estar marcada per un canvi de propietaris –l'empresa va passar a mans dels directors generals- i per la venda de la divisió del Brasil, que contribuïa negativament al resultat. Per altra banda, la companyia va incrementar un 1,3% els ingressos, fins als 205 MEUR. En aquest sentit, Taurus preveu que les vendes seguiran creixent el 2020 malgrat la crisi de la covid-19.

Pla tancat del director general de Taurus Group, Enric Tria. Imatge del 19 de novembre de 2020. (Horitzontal)

(Foto: Enric Tria,  director general de Taurus Group/Taurus)

Pel que fa al benefici brut d'explotació (ebitda), aquest es va situar en 18,2 MEUR el 2019, superant els 13,6 MEUR de l'exercici anterior.

Durant aquest últim any, Taurus ha obert tres divisions noves per impulsar el seu creixement. Es tracta de l'àrea 'Built-in', especialitzada en la producció d'una nova gamma de forns, campanes, microones i taulells de cuina, l'àrea 'Biomassa' i l'àrea 'Healthcare', centrada en el desenvolupament de productes de salut, higiene i benestar. En paral·lel, la companyia va tancar a principis de 2020 l'adquisició de la marca francesa Supra, amb l'objectiu de consolidar-se al mercat francès i impulsar una línia de venda centrada en xemeneies i sistemes de calefacció.

Taurus Group duplica el seu benefici el 2019 fins als 9,9 MEUR
Comentarios