17.10.2021 |
Viure als Pirineus

SALUT

La taula de treball sobre el model sanitari de la Seu d'Urgell es posarà en marxa al setembre

L’alcalde de Junts, Jordi Fàbrega, va donar suport al prec de Compromís X La Seu i es va comprometre a convocar la Taula de Treball abans de finals del mes de setembre.
Hospital de la Seu bis
Hospital de la Seu d'Urgell
La taula de treball sobre el model sanitari de la Seu d'Urgell es posarà en marxa al setembre

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, celebrat aquest dimarts, va acordar posar en marxa una taula de treball que ha de ser l’instrument per a definir el model sanitari de futur a la Seu i comarca. El ple municipal va donar suport així al prec que havia fet el grup municipal de Compromís X La Seu.  L’actual alcalde de Junts, Jordi Fàbrega, va donar el seu suport i compromís de tenir-la en marxa abans de finals del mes de setembre.

A través d'un comunicat, Compromís X La Seu ha explicat que, després de l’anunci, el 24 de juliol, on es va anunciar la construcció d’un nou hospital a la Seu d’Urgell i l’aturada de les obres que s’havien de començar de construcció de nous llits sociosanitaris a l’actual edifici de l’Hospital, "aquesta taula de treball és més important que mai".

Segons Compromís l'anunci de la construcció del nou hospital és una primera passa d’un llarg camí i des de Compromís es creu imprescindible fer un Pacte de Ciutat en la que s’impliquin tots els grup municipals, així com experts i professionals en la matèria.

Des de Compromís, sempre s’havia traslladat que les obres previstes a l’edifici antic de l’actual hospital, no s’adequaven a les necessitats sanitàries de la població de la nostra ciutat, ni a les de la població de referència a la qual ofereix els serveis la Fundació Sant Hospital. Per una banda, aquesta reforma impossibilitava una possible ampliació dels llits d’aguts i, per una altra banda, l’ampliació dels llits sociosanitaris tampoc resolien la necessitat el nombre de places que es necessiten.

Cal recordar que el grup municipal de Compromís X La Seu ja havia traslladat la necessitat urgent de la creació d’aquesta taula de treball. De fet, Compromís va presentar, al ple de novembre de l’any 2019, la proposta de la creació d’una taula de treball político-tècnica que estudiés de forma conjunta el model sanitari que volem implementar a la Seu d’Urgell.

Aquesta taula haurà d’establir un model sanitari ampli que no només tingui en compte el nou hospital, sinó que també inclogui l’atenció primària i, sobretot, l’atenció a la gent gran.

Per Compromís "l’atenció a la gent gran ha de ser un dels pols importants d’acció. És palesa la necessitat de la construcció urgent d’una residència de nova planta al terreny de l’Horta del Valira, per posar remei urgent a la manca de places de residència a la Seu i a la comarca, amb el model que decideixi la taula de treball que inclogui els nous models que garanteixin un tractament digne a les persones.

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, ha declarat que “hem d’aconseguir entre tots un Pacte Sanitari que garanteixi la sanitat pública de qualitat durant dècades a la nostra ciutat i també a la comarca” i afegeix que “aquest pacte haurà d’abordar no només el tema de la construcció del nou hospital, sinó també la cartera de serveis, així com la futura residència”.

La taula de treball sobre el model sanitari de la Seu d'Urgell es posarà en marxa al setembre
Comentarios