08.12.2022 |
Viure als Pirineus

INSTITUCIONS

El Síndic de Greuges signa amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell un conveni per garantir els drets a la comarca

Aquest conveni reforçarà la presència de la institució al territori per recollir les queixes i consultes de les persones residents
Síndic de Greuges a l'Alt Urgell
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, amb la presidenta del CCAU, Josefina Lladós /sindic.cat
El Síndic de Greuges signa amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell un conveni per garantir els drets a la comarca

El síndic de greuges, Rafael Ribó, i la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós, han signat un conveni de supervisió singularitzada. A l’acte hi ha assistit Anna Martí, síndica municipal de greuges de la Seu d’Urgell. Amb la signatura d'aquest conveni de col·laboració, el Síndic es compromet a oferir una atenció singularitzada a la comarca, que es concretarà en la tramesa al Consell d'un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades que facin referència a les diverses administracions de la comarca, i un detall estadístic de les consultes provinents de persones i entitats residents a l’Alt Urgell. El síndic també podrà assistir a un plenari del Consell per exposar i debatre l'informe esmentat o davant els plenaris dels ajuntaments de la comarca que ho sol·licitin.

Consell Alcaldes Alàs(Foto. Consell d'Alcaldes de l'Alt Uurgell reunit a Alàs / CCAU)

El conveni també estableix l’obligatorietat del Síndic de fer un mínim de dues visites l’any a poblacions de la comarca per recollir les queixes i consultes que puguin tenir les persones residents.

Per la seva banda, el Consell divulgarà la figura del Síndic al territori i les diferents vies per accedir-hi sense necessitat de traslladar-se a Barcelona: per mitjà del telèfon gratuït 900 124 124, el web www.sindic.cat, per correu postal amb sobres de cobrament a destinació o directament a través de la visita de personal assessor de la institució a la comarca.

Amb la signatura d'aquest conveni d'avui ja són 41 els convenis de supervisió en funcionament. D’aquests convenis, 38 són amb municipis; dos, amb consells comarcals –Cerdanya i Alt Urgell–, i un altre, amb el Conselh Generau d'Aran.

El Síndic de Greuges signa amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell un conveni per garantir els drets a la comarca
Comentarios