AJUNTAMENTS

La Seu treu una tercera convocatòria d'ajudes pels efectes del covid-19

El grup municipal de Compromís X La Seu proposa noves mesures en l'àmbit social, alimentari i de reactivació de bars i restaurants
dav
photo_camera Entrada a l'OAC de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell /FS

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell obre una tercera convocatòria per als ajuts adreçats a persones que es trobin a l’atur o ERTO a causa de l’estat d’alarma per la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Aquesta nova convocatòria s’inicia avui dimecres 21 d’octubre i s’allargarà fins el pròxim dia 31.

Aquests ajuts tenen com a objectiu pal·liar els efectes que ha provocat en les persones empadronades a la Seu d’Urgell la pèrdua de la seva feina o que hagin patit un ERTO per part d’empreses amb seu social a la comarca, des del 9 de març.

Aquest és un ajut que s'estableix en forma de targetes-moneder que es podran utilitzar només en comerços de la Seu d'Urgell. La mesura beneficia, per un costat, a les persones de la ciutat que han vist alterada la seva situació laboral a causa de la pandèmia, i alhora, es contribueix a dinamitzar l'economia local.     

AJUTPERSONES-COVID19-1 copia

Els ajuts estan adreçats a persones empadronades a la Seu d'Urgell i s'estableixen els següents imports:

-       Persones que s'hagin quedat a l'atur i no rebin cap prestació: l'ajut serà de 400 €.

-       Persones que s'hagin quedat a l'atur i rebin una prestació d'atur: l'ajut serà de 250 €

-       Persones que treballin a empreses de la ciutat o comarca i hagin patit un ERTO: l'ajut serà de 100 €.    

Per tal de sol·licitar l'ajut cal omplir el formulari telemàtic disponible al web de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell:

https://www.laseu.cat/viure-a-la-seu/promocio-economica-fires-i-mercats/ajuts-i-subvencions/sol-licitud-dajuts-per-a-persones-en-situacio-datur-o-ertos-i-per-a-reavitalitzar-el-consum-local-afectat-per-la-crisi-de-la-covid19/sol-licitud-de-lajud-per-a-persones-en-situacio-datur-o-ertos-i-per-a-reavitalitzar-el-consum-local-afectat-per-la-crisi-de-la-covid19

Amb la sol·licitud cal adjuntar una digitalització del document d'identificació i el document justificatiu d'acomiadament, d'acabament de contracte o d'ERTO.

Les persones que no puguin demanar aquest ajut telemàticament ho podran fer de manera presencial demanant però abans cita prèvia trucant al 973 351511.

Cal recordar que aquests ajuts es van obrir en primera convocatòria del 20 de juliol al 20 d’agost, i en una segona convocatòria de l’1 al 14 de setembre.

Òscar Ordeig ACN

(Foto: Òscar Ordeig cap de llista i regidor de Compromís X La Seu)

Compromís X La Seu proposa noves mesures per a reactivar bars i restaurants

Per la seva banda, el grup municipal de Compromís X La Seu, a l'oposició, ha anunciat a través d'un comunicat que proposarà noves mesures per a garantir el dret a l’alimentació i per a la reactivació de bars i .restaurants. El grup municipal considera que la fórmula del tiquet de menú per a persones vulnerables suposaria un ingrés extra per bars i restaurants.

Compromís considera que "per poder garantir una alimentació suficient i saludable a totes les persones i famílies cal millorar de forma urgent  l’aportació que reben els usuaris del projecte Aliments per la Solidaritat". Per Compromís, l’Ajuntament de la Seu "hauria d’aportar més recursos per poder oferir aliment fresc suficient, especialment a famílies amb infants". L’aportació d’aliments ha de deixar de veure’s com un complement i ha de passar a garantir aquest dret, asseguren.