30.06.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Detecten un brot de coronavirus a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell

Les persones afectades són tres pacients i cinc professionals i les visites a l'hospital estan restringides
Hospital de la Seu bis
Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell / FSH
Detecten un brot de coronavirus a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell

Aquest dimecres s'ha detectat a l'Hospital de la Seu d'Urgell un brot de coronavirus. Francesc Guerra, director-gerent de la Fundació Sant Hospital, ha explicat que les persones afectades pel virus són treballadors i pacients de la planta d’hospitalització, en la qual també estan ubicats els 10 llits destinats a pacients amb la malaltia.

El balanç és de 10 pacients positius (6 ingressats actualment al centre i 4 que ja estan donats d’alta i estan al seu domicili), 9 professionals de diferents àmbits (tots ells asimptomàtics) i una estudiant en pràctiques. De tots ells/es, 15 són asimptomàtics i 5 tenen símptomes lleus. 

Davant d’aquest fet, Francesc Guerra ha explicat que "s’han incrementat les mesures preventives, prohibint les visites als malalts afectats o aïllats i s’ha decidit augmentar la sectorització dels pacients dins el propi centre i anul·lar tota aquella activitat programada (excepte tractaments quimioteràpics, obstetrícia i urgències) durant els propers 10 dies, a l’espera de l’evolució de la situació". El director-gerent de l'hospital urgellenc ha manifestat que "queden anul·lades les consultes externes i cirurgies programades fins a nova ordre. En funció de l’evolució es valorarà de reprogramar-ho tot amb la major celeritat possible".

En quan a la sectorització, els pacients Covid positius i/o aïllats resten a la primera planta, mentre que a la segona planta s’ubiquen tots els pacients no Covid del centre, l’Àrea Maternoinfantil i l’Hospital de Dia. A la tercera planta s’han traslladat els pacients de la Unitat Sociosanitària ingressats al centre. Tanmateix, s’ha fet l’estudi de tots els professionals i pacients de la Unitat Sociosanitària que estan a l’Edifici del Seminari i aquests han sortit tots negatius.

Les visites als pacients hospitalitzats estan restringides. Es realitzaran cribratges de forma periòdica i des del centre hospitalari no descarten, quan calgui, traslladar de planta pacients positius. Ara estan ubicats a la planta d’aguts i separats per portes i elements físics de la resta d’hospitalitzats.

L'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell té a data d'avui 42 positius aïllats a domicili (5 més que el dia anterior) i 298 contactes directes no positius també confinats (+12). Al Sant Hospital hi ha 5 ingressats per coronavirus. El risc de rebrot és a 535 (-24) i l'Rh a 1,17 (=).

Detecten un brot de coronavirus a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell
Comentarios