ESPAIS PÚBLICS

La Seu torna a obrir al públic el Claustre de Lluís Racionero

Durant tot l’estiu, el recinte dissenyat per l’arquitecte urgellenc Lluís Racionero, estarà obert cada dia de deu del matí a set de la tarda
Claustre Lluís Racionero 2
photo_camera Claustre de Lluís Racionero, al Parc del Valita de la Seu d'Urgell/laseu.cat

Des del divendres passat i fins l’11 de setembre, el claustre modern ubicat al Parc del Valira, dissenyat per l’escriptor i urbanista urgellenc Lluís Racionero i Grau, tornarà a obrir al públic cada dia, de deu del matí a set de la tarda.

Les portes d’aquest claustre les obrirà i tancarà la Policia Municipal de la Seu d’Urgell. Els agents municipals passaran diverses vegades al dia per vigilar aquest espai urbà. L’entrada és lliure.

Val a dir que es tracta d’una prova pilot que té com a objectiu que tothom pugui gaudir d’aquest recinte que forma part del patrimoni cultural de la Seu d’Urgell. En aquest sentit, el claustre modern del Parc del Valira pot tornar a esdevenir un atractiu turístic més de la ciutat.

Recordem que fa uns tres anys aproximadament es va decidir tancar-lo al públic per evitar problemes d’incivisme. Una vegada finalitzi la temporada d’estiu, l’Ajuntament urgellenc farà una valoració de l’ús que se n’ha fet d’aquest claustre per part de veïns i visitants per decidir si segueix obert a tothom.

Claustre del Racionero 

Aquest claustre modern és un dels elements més destacables del parc fluvial de la riba esquerra del riu Valira als seu pas per la capital alturgellenca. Inaugurat l’any 1990, aquest claustre és una rèplica del claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell, amb un llenguatge actualitzat al segle XX, que es focalitza en els capitells on s’hi representen diverses fites històriques d’aquesta centúria.

Així, els capitells d’aquest claustre són la història del segle XX tallada en pedra on es mostren referents contemporanis com actors, actrius, polítics, religiosos, futbolistes i científics, així com també els ‘monstres’ encarnats en els dictadors del segle XX: Franco, Hitler i Mussolini.