PROVES D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT

La Seu torna a acollir les proves de la selectivitat dels estudiants del Pirineu

Els estudiants de segon de batxillerat dels instituts de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Sort començaran demà dimarts 12 de juny la selectivitat que s'allargarà fins dijous 14.

Selectivitat
photo_camera Alumnes pirinencs s'examinen de Selectivitat/laseu.cat

Un total de 123 alumnes pirinencs de segon curs de batxillerat (9 més que al juny de 2017) estan convocats demà dimarts 12 de juny, a dos quarts de nou del matí, a les proves de selectivitat al centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell. El tribunal està constituït pel president i 5 vigilants/correctors.

D'aquests 123 estudiants, 72 provenen de l'institut Joan Brudieu de la Seu (Alt Urgell); 24 de l'institut Pere Borrell de Puigcerdà (Cerdanya); i 27 han realitzat el batxillerat a l'institut Hug Roger II de Sort(Pallars Sobirà).

A més a més, s’examinaran 5 alumnes que estan assignats al Tribunal Ordinari Específic (TOE). En aquest tribunal s’hi examinen els estudiants amb dislèxia, TDA i TDAH.

Els exàmens es realitzen en horari de matí i de tarda, s'inicien a les nou del matí i acaben a dos quarts de sis de la tarda, i entre examen i examen, els alumnes disposen de 30 minuts de descans. Els exàmens de les PAU s'allargaran fins el dijous 14 de juny.

Estructura de la prova

La prova d'accés a la universitat s'estructura en dues fases: una fase general obligatòria i una fase específica de caràcter voluntari.

La fase general consta de 5 exercicis: llengua catalana i literatura; llengua castellana i literatura; llengua estrangera; i història; i una matèria de modalitat de batxillerat triada per l'estudiant.

A la fase específica cada estudiant pot examinar-se d'un màxim de tres matèries de modalitat de batxillerat, diferents de l'examinada en la fase general. 

Com a novetat d’aquest any, Història de la Filosofia s’examina a fase específica i passa a ser ponderable a graus de les branques d’Arts i Humanitat i de Ciències Socials i Jurídiques.

http://universitats.gencat.cat/ca/pau/pau_dia_prova/horari_lloc_prova/

Els resultats es faran públics el dimecres 27 de juny. Les sol·licituds de revisió tindran lloc del 27 al 29 de juny. Els resultats de la revisió es publicaran el 9 de juliol.

La selectivitat de setembre tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de setembre, mentre que la matrícula per poder-la fer serà del 12 al 24 de juliol.

comentaris