27.09.2022 |
Viure als Pirineus

FESTES I TRADICIONS

La Seu organitza 'Llegendària', nou esdeveniment cultural relacionat amb la festivitat de Sant Jordi

Dissabte 17 d’abril tindrà lloc l’acció principal que es desenvoluparà al carrer dels Canonges, en ple centre històric de la ciutat, amb teatre, contes i titelles per a tota la família.
Carrer dels Canonges la Seu 1
Carrer dels Canonges de la Seu d'Urgell /FS
La Seu organitza 'Llegendària', nou esdeveniment cultural relacionat amb la festivitat de Sant Jordi

La Seu d’Urgell celebrarà Llegendària, un nou esdeveniment cultural relacionat amb la festivitat de Sant Jordi que compte amb la implicació del comerç, entitats i institucions culturals i educatives de la nostra ciutat.

La 1a edició de Llegendària comptarà amb diferents accions lúdiques i culturals que tindran com a epicentre el carrer dels Canonges, en ple centre històric de la Seu d’Urgell. La regidora d’Infància i d’Educació de l’Ajuntament urgellenc, Núria Tomàs, explica al respecte que “enguany, malgrat totes les restriccions Covid’19, tornem a celebrar la diada de Sant Jordi. Per això hem volgut que els més petits puguin gaudir d’activitats culturals al voltant de la diada, els llibres i els contes”.
 
Llegendària decorarà amb lletres gegants diferents punts de la ciutat, i especialment al centre històric, tot elaborat per diferents entitats, associacions de mares i pares i altres col·lectius de la Seu d’Urgell.
Carrer dels Canonges la Seu 2
(Foto: Carrer dels Canonges de la Seu d'Urgell /FS)
 
Per la seva part, la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU) instal·larà un punt lúdic i decorarà amb diferents temàtiques aparadors dels establiments comercials.
 
Dissabte 17 d’abril
L’acció principal d’aquesta primera edició de Llegendària se celebrarà dissabte 17 d’abril al carrer dels Canonges, que comptarà com a protagonista l’Agustinet, mascota de la Biblioteca Sant Agustí, un monge que hi viu i que és l’encarregat de fomentar la lectura entre els infants que la visiten.  El carrer dels Canonges quedarà decorat amb elements relacionats amb contes i amb la llegenda de Sant Jordi:
 
·       les escoles de la Seu han creat diferents relats plens d’aventures, fent servir com a protagonista a l’Agustinet.

·       dracs confeccionats per l’Associació de Veïns i Botiguers del Casc Antic de la Seu d’Urgell, que ompliran aquest carrer de la llegenda de Sant Jordi.

Durant tota la jornada també hi haurà venda de contes infantils a càrrec de llibreters del municipi i animació de carrer protagonitzats per diferents personatges de contes i representacions de contacontes i titelles, en dos escenaris diferents:

Escenari Agustinet (c/Canonges/Catedral):

·       “Històries de la muntanya Raisa”, basat en contes de la Susanna Isern.

Horari: 1r passi: 11h

  2n passi: 12h

  3r passi: 16.30h

·       Festa Premi Sambori (Òmnium Cultural)

      18 hores

Escenari Putxinel·li (c/Canonges/plaça Sant Roc):

·       Presentació del conte “Segre avall!...una aventura dels escrofus”, d’Albert Galindo.

Horari: 1r passi: 11h

                         2n passi 12h

·       Titelles: “La llegenda de Sant Jordi”, a càrrec de Titelles Vergés.

Horari: 1r passi: 16.30h

                          2n passi: 18h

Per assistir a aquests actes caldrà fer inscripció prèvia a través del següent enllaç: http://agenda.laseu.cat/activitats

Totes les activitats són gratuïtes i amb places limitades.

Llegendària  està organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Associació de Veïns i Botiguers del Casc Antic, la Biblioteca Sant Agustí, Òmnium Cultural, Edicions Salòria i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. Compta també amb la col·laboració de les associacions de mares i pares i de les escoles de tot el municipi, UBSU,  Consorci d’Atenció a les Persones, Intress, Picot, Taller Claror, PTT, UEC, Centre Obert, Gestió de Serveis Sanitaris, Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya, Comissió de Festes, Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i X-pirience.

La Seu organitza 'Llegendària', nou esdeveniment cultural relacionat amb la festivitat de Sant Jordi
Comentarios