ELECCIONS MUNICIPALS 28M

ERC reclama el dret a la participació política per a la nova ciutadania de la Seu i Castellciutat

Des d’ERC la Seu volen denunciar les dificultats amb les que es troben ciutadans i ciutadanes de la Seu i Castellciutat per exercir el seu dret de participació democràtica.
ERC Una Seu de tothom
photo_camera Fàtima, una dona marroquina que viu a Catalunya des de l’any 2019, amb l'alcalde Francesc Viaplana / ERC

L’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana ha expressat la riquesa cultural que té la ciutat amb una seixantena de nacionalitats diferents. El candidat d'ERC ha manifestat que “hem volgut fer una candidatura el màxim de semblant a la societat que tenim i per això volíem comptar amb persones d'orígens diversos, però no ens ha estat possible, tant com haguéssim volgut. La vigent llei electoral impedeix que puguin exercir plenament els seus drets ciutadans i formar part d’una candidatura electoral. Tenim l’Álvaro, que és veneçolà”

Algunes persones estrangeres residents a l’estat espanyol poden exercir el dret a vot manifestant la seva voluntat, complint una sèrie de requisits i inscrivint-se al cens amb una antelació de més de 4 mesos a la data de les eleccions, sempre i quan, hi hagi acord de reciprocitat amb el seu país d'origen: Bolívia, el Cap Verd, Colòmbia, Corea del Sud, l’Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, el Perú, el Regne Unit, Trinitat i Tobago, Xile i els estats membres de la Unió Europea.

Una Seu de tothom (1)
 Fàtima, una dona marroquina que viu a Catalunya des de l’any 2019, amb l'alcalde Francesc Viaplana / ERC

No és el cas de la Fàtima, dona marroquina que viu a Catalunya des de l’any 2019,  que no pot votar ni participar d’una candidatura. Aquestes situacions denoten una desigualtat de drets a l’hora de poder exercir el vot a la societat on resideixen com tampoc de poder ser representant electe de la seva societat.

Des d’ERC la Seu volen denunciar les dificultats amb les que es troben ciutadans i ciutadanes de la Seu i Castellciutat i per exercir el seu dret de participació democràtica.

"Volem una Seu rica, diversa, heterogènia i cohesionada, ens és igual d’on vingui la gent, quins costums tenen, quines són les seves creences i la llengua que parlen, l’important és estimar-se la Seu i Castellciutat", ha declarat el candidat republicà.

comentaris