FESTES I TRADICIONS

La Seu d'Urgell commemora Sant Antoni Abat sense la tradicional escudella

La confraria ha realitzat una aportació econòmica a La Marató de TV3
IMG_5246
photo_camera Benedicció dels animals a la Plaça dels Oms de la Seu d'Urgell /laseu.cat

Aquest matí la Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d'Urgell ha celebrat la festivitat del seu patró amb la celebració de la missa solemne a la catedral de Santa Maria d'Urgell, oficiada per l'Arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, la repartició del panet beneit (enguany embolcallat amb plàstic com a mesura higiènica), el relleu del banderer d'aquesta entitat i la benedicció dels animals a la plaça dels Oms.

IMG_5242(Fotos: Membres de la confraria de Sant Antoni amb l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega/laseu.cat)

En els actes de la commemoració d'enguany també hi han pres part l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, el vicealcalde, Francesc Viaplana, la primera tinent d'alcalde, Mireia Font, així com diversos regidors i regidores de l'Ajuntament urgellenc.

Malgrat haver reduït i modificat els actes commemoratius a causa de l’excepcionalitat sanitària per la Covid-19 que no ha permès oferir un plat d’escudella a la població urgellenca, la Confraria de Sant Antoni ha fet enguany una donació d’aliments per a les famílies més necessitades. A més, també ha realitzat una aportació econòmica a La Marató de TV3 que en aquesta darrera edició ha estat dedicada a la lluita contra la Covid-19.