La Seu demana la retirada dels pals i la bandera espanyola de la comissaria

L'Ajuntament ha aprovat una moció presentada per ERC en la que insta a complir la normativa urbanística

foto_3254046
photo_camera Imatge del tòtem davant de la comissaria de la policia de l'Estat a la Seu. Foto: Marta Lluvich

El passat dimarts, l'Ajuntament de La Seu d'Urgell va aprovar una moció presentada per ERC, en la que demana que es faci complir la normativa a la policia de l'Estat i se'ls insti a retirar les astes i la bandera espanyola que oneja davant de la comissaria. L'any 2009 el consistori va donar permís al cos de policia per realitzar obres a l'edifici i es va concedir permís per situar al carrer un tòtem on s'hi pot llegir la paraula 'Policia' i es va denegar per posar les banderes (catalana, espanyola i europea) a la via pública. Incomplint la normativa urbanística en aquest tòtem hi oneja la bandera espanyola. Ara, amb la moció aprovada s'instarà a la subdelegació del govern espanyol a Lleida que retiri les astes i la bandera. La moció va ser aprovada amb els vots favorables d'ERC i PDeCAT. Totes dues formacions han insistit que no es tracta d'una qüestió de banderes sinó de fer complir la normativa urbanística.

Francesc Viaplana, regidor d'ERC a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, ha explicat que la Direcció General de la Policia va sol·licitar permís d'obres per realitzar una reforma integral a la seva comissaria situada a l'avinguda Salòria, 100 de la Seu d'Urgell l'any 2009. Viaplana ha afegit que el projecte contemplava la ubicació d'una estructura exterior (tòtem) per tal de senyalitzar el servei i la col·locació de pals per posar-hi banderes. Aquest segon punt es va desautoritzar. Com que no es va respectar aquest darrer punt i incomplint la llicència d'obres municipal autoritzada, la formació republicana va optar per presentar una moció i d'aquesta manera fer complir la normativa.

Viaplana ha insistit que no es tracta d'una ''guerra de banderes'' donat que el grup municipal socialista va plantejar demanar col·locar la bandera catalana i l'europea al costat de l'espanyola i no hi van estar d'acord. ERC vol que es compleixi la normativa urbanística.

Jesús Fierro, primer tinent alcalde de la Seu d'Urgell, ha argumentat que no podien votar de cap altra manera que aprovant la moció donat que ja l'any 2009, en Junta de Govern municipal, van acordar autoritzar la col·locació de rètols informatius i càmeres de videovigilància i denegar la col·locació de banderes a la via pública.

El PP ha lamentat que la Seu d'Urgell vulgui retirar la bandera espanyola de la comissaria de la policia espanyola. La presidenta del PP Lleida i diputada al Parlament, Marisa Xandri, ha lamentat que s'aprofiti una norma urbanística per fer desaparèixer la bandera espanyola de la comissaria. Xandri considera aquest fet ''un nou atac als símbols constitucionals''.