Meritxell Borràs: "El que la gent em transmet no és por sinó indignació per un Estat que ens atropella"

La consellera de Governació va fer campanya al costat del diputat i alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, pendent de rebre la citació per anar a declarar al TSJC

meri i albert
photo_camera La consellera de Governació, Meritxell Borràs i el batlle de la Seu Albert Batalla a la Seu

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, va fer campanya pel Sí al referèndum de l'1-O aquest diumenge a la Seu d'Urgell, al costat de l'alcalde, Albert Batalla, que està esperant la citació de la Fiscalia Superior de Catalunya per anar a declarar al TSJC, ja que té la condició d'aforat com a diputat al Parlament. Borràs ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat davant dels darrers embats judicials i policials contra el referèndum. Insisteix que l'1 d'octubre s'expressarà la voluntat dels catalans de decidir el seu futur a través d'unes votacions que l'Estat no aturarà malgrat que actuï amb "formes pròpies d'abans de la democràcia". Borràs ha resumit l'estat d'ànim que detecta al país assegurant que la gent "el que em transmet no és por sinó indignació per sentir-se absolutament atropellats per un Estat que no demostra democràcia sinó actituds d'una altra època".

Per la seva banda, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, confia que cada vegada més veus internacionals denunciaran la vulneració dels drets fonamentals dels catalans si l'Estat continua amb la mateixa estratègia. Batalla ha reiterat que anirà a declarar amb "plena tranquil·litat" perquè està convençut que "no estem fent res malament".


L'acte de la campanya 'Sí al millor país' del PDeCAT va reunir més de 150 persones que han omplert la sala Immaculada de la Seu d'Urgell.

Albert Batalla encara no ha rebut la citació per anar a declarar. En canvi, sí que té dia i hora l'altre alcalde lleidatà aforat, el de Mollerussa, també diputat al Parlament. Marc Solsona ho farà aquest dimarts a les 12h. La consellera Borràs té una causa oberta al TSJC per la licitació de la compra d'urnes.