FESTES DE NADAL

La Seu d’Urgell tanca el Món Màgic de les Muntanyes ‘fent el ple’ en la majoria de les propostes

El Rescat dels Minairons, la Ruta dels Tions, la Cursa de Sant silvestre i la Cavalcada de Reis, algunes de les propostes nadalenques més multitudinàries.
Reis al Parc del Segre
photo_camera Els Reis d'Orient van arribar a la Seu a través dels canals del Parc del segre / laseu.cat

La Seu d’Urgell ha clos la seva programació nadalenca del Món Màgic de les Muntanyes amb una participació “multitudinària”. Així ho ha resumit l’alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, que remarca que “s’ha pogut organitzar i participar amb total normalitat, sense restriccions ni aforaments limitats, com abans de la pandèmia”. De les més de 70 propostes per celebrar i gaudir de les festes nadalenques, l’alcalde urgellenc n’ha destacat com a més “multitudinàries” l’espectacle ‘El Rescat dels Minairons’, la Ruta dels Tions, la Cursa de Sant Silvestre o la Cavalcada de Reis, entre d’altres. “S’ha fet palès que El Món Màgic de les Muntanyes és un esdeveniment del tot consolidat entre els urgellencs i les urgellenques, i alhora ens fa diferents a la resta del municipis amb un esperit nadalenc pirinenc”.

anar a buscar tions al bosc
Anar a buscar tions al bosc / laseu.cat

Pel que fa al Rescat dels Minairons, de les quatre sessions que es van celebrar, dues fan ver el ple, mentre que les altres dues el van fregar. Aquesta obra de teatre, que s’inspira ens els tradicionals ‘pastorets’, amb una història nadalenca que té els minairons’ com a protagonistes, i l’Ot, la Urgell, el Peirot i els escrofus, com a personatges principals, va aplegar uns 1.800 espectadors.

La Ruta dels Tions és una altra de les propostes nadalenques per excel·lència on tothom que ho ha desitjat hi ha pogut assistir. La Cursa de Sant Silvestre ha estat una altra activitat amb “molt èxit” amb la participació de 2.198 persones en la seva catorzena edició.

Nadales als balcons
Nadales als balcons del centre històric de la Seu d'Urgell / laseu.cat

La Cavalcada de Reis, on hi han participat més de 300 persones, ha estat l’acte més multitudinari de públic de totes les edats del Món Màgic de les Muntanyes. Urgellencs i visitants han gaudit de l’arribada dels Reis d’Orient en ràfting pel canal d’aigües braves del Parc Olímpic dels Segre. A més, enguany s’ha pogut recuperar la tradicional recepció i el lliurament de cartes per part dels infants a Ses Majestats a la sala Sant Domènec.

Tió de la freita
El Tió de la Freita / laseu.cat

Pel que fa a l’afluència de turistes per l’oficina de Turisme Seu ha estat similar a l’any passat. El sector hoteler ha treballat “força” a partir del dia de Nadal i fins aquest cap de setmana.

Val a dir que els diferents Mercats de Nadal celebrats a la Seu han tingut una molt “bona acceptació” influenciat per les casetes de fusta instal·lades al llarg i ample del passeig Joan Brudieu que han donat caliu a aquesta proposta comercial. 

comentaris