22.05.2022 |
Viure als Pirineus

La Seu d’Urgell proposa elaborar un registre de famílies per acollir persones refugiades

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell es vol sumar a la creació d’una xarxa ciutadana i d’ajuntaments acollidors de refugiats provinents de Síria.

Vistes_LaSeu_catedral_01(petita)
Des de la Seu d'Urgell es proposa l'acollida de refugiats.
La Seu d’Urgell proposa elaborar un registre de famílies per acollir persones refugiades

Amb aquesta decisió, el consistori urgellenc, fa explícit el seu suport a la població siriana afectada pel conflicte bèl·lic que el seu país pateix, i contribuiex a pressionar l’Estat espanyol perquè reaccioni i modifiqui el seu posicionament sobre el repte humanitari i social que pateix la població d’aquell país, i destini els recursos necessaris perquè els diferents territoris puguin acollir les persones que es veuen forçades a fugir-ne.

L’Ajuntament convocarà, de forma imminent, una junta de portaveus per tal d’abordar el tema des del consistori, i tan bon punt es rebin les consignes pertinents per part de la Generalitat de Catalunya, a través de la seva estratègia d’acollida als refugiats, reunirà les entitats del tercer sector que operen al municipi per poder-hi treballar coordinadament.

Des de l’Ajuntament es proposarà, d’entrada, impulsar la creació d’un registre de famílies acollidores de refugiats. El consistori posarà a disposició dels ciutadans, en el moment que s’obri el registre, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i les dependències del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell per tal que les famílies interessades s’hi puguin registrar.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha manifestat que “ens posem a disposició, dins de les nostres possibilitats, per tal de prestar la nostra ajuda en un conflicte humanitari que està assolint unes dimensions completament inadmisibles”.

La Seu d’Urgell proposa elaborar un registre de famílies per acollir persones refugiades
Comentarios