Ubicat al passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca, és una iniciativa de PEUSA que té com a objectiu facilitar l’ús del cotxe elèctric a la nostra ciutat i contribuir a la millora ambiental del territori.

La Seu d’Urgell ja disposa d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics

La Seu d’Urgell va inaugurar ahir al migdia el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, en un acte presidit per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i del nou director general de PEUSA, Marcel Dorna, acompanyat dels consellers del consell d’administració de la productora elèctrica, Lluís Cascante, Carles Martin i Jordi Grau.

Inauguració 1r punt recàrrega vehicles elèctrics 002
photo_camera Inauguració 1r punt recàrrega vehicles elèctrics

En la inauguració d’aquest punt de recàrrega, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, va voler “agrair, primer de tot, a PEUSA per haver portat a terme aquesta iniciativa que contribueix a una estratègia més global que tenim com a municipi i com a societat en general, d’anar millorant en eficiència energètica i en mobilitat sostenible”.  Batalla va lloar la ubicació d’aquest servei ja que es troba just “al rovell de l’ou de la ciutat”, al centre urbà i a tocar de la seu d’aquesta companyia elèctrica. L’alcalde de la Seu va recordar també que l’Ajuntament es troba immers en el Pla d’Alcaldes per la Sostenibilitat per aconseguir la reducció d’emissions de CO2. “Nosaltres també tenim la nostra petita responsabilitat en aquest objectiu, tant a nivell europeu com mundial, de millorar el medi ambient. Per tant, va afegir Batalla, és bo que les institucions facilitin a la ciutadania poder fer el pas cap al vehicle elèctric”.

Per la seva part, el director general de PEUSA, Marcel Dorna, va explicar que “aquesta és una iniciativa de PEUSA que té com a objectiu facilitar l’ús del cotxe elèctric a la nostra ciutat i així poder contribuir a la millora ambiental del territori”.  Amb la inauguració del primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics Hidroelèctrica del Valira S.L., empresa comercialitzadora de PEUSA, inicia així un nou projecte que pretén activar altres punts de recàrrega a la ciutat, i més endavant, també a altres pobles de la comarca. “D’aquesta forma, va assenyalar Dorna, Hidroelèctrica del Valira S.L., es posiciona com la primera empresa comercialitzadora de la zona del Pirineu català que aposta per l’ús del vehicle elèctric com a alternativa respectuosa amb el medi ambient del nostre territori”.

El punt de recàrrega

El punt de recàrrega que s’ha instal·lat al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell donarà subministrament simultàniament a dos vehicles mitjançant un sistema de recàrrega semi-ràpida, que segons el tipus de vehicle, permetrà realitzar una càrrega completa d’una durada màxima aproximada de dues hores, en funció del seu nivell de càrrega.  

Val a dir que la inauguració d’aquest rimer punt de recàrrega s’ha fet de manera simbòlica amb dos vehicles elèctrics, concretament el que disposa la companyia PEUSA i el del Servei de Neteja Viària de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.