09.12.2022 |
Viure als Pirineus

LA SESSIÓ TINDRÀ LLOC AQUEST DIJOUS, 14 DE JULIOL, A LES VUIT DEL VESPRE, A L’ESPAI ERMENGOL DE LA SEU D’URGELL. LA CONFERÈNCIA ES COMPLEMENTARÀ AMB UNA SORTIDA A BESCARAN DISSABTE, 16 DE JULIOL, A DOS QUARTS DE DEU DEL MATÍ.

Segona xerrada del cicle ‘Parlem de meteorologia’ que versarà sobre la saviesa popular i el temps

Aquest dijous, 14 de juliol, tindrà lloc a les vuit del vespre la segona i darrera xerrada del cicle divulgatiu ‘Parlem de meteorologia’ que ha programat l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell. Aquesta nova conferència, que porta per ‘La saviesa popular i el temps’,  també anirà a càrrec del geòleg i guia Albert de Gràcia.

PARLEMmeteo
Parlem de meteorologia
Segona xerrada del cicle ‘Parlem de meteorologia’ que versarà sobre la saviesa popular i el temps

En aquesta xerrada s’abordaran els refranys, les evidències amb la fauna i la flora, el calendari del pagès, els coneixements rurals, entre d’altres elements de la saviesa popular pel que fa a la meteorologia. Des d’antic els treballadors del camp han interpretat el comportament dels elements naturals que es trobaven en el dia a dia, i ha donat lloc a un seguit de coneixements i creences que donaven resposta als canvis de temps futurs. En aquesta xerrada, l’Albert de Gràcia farà descobrir al públic alguns d’aquests coneixements, en determinarà la seva eficàcia i explicarà en què es basen.

Sortida a Bescaran

Per complementar aquesta interesant xerrada sobre la saviesa popular i el temps, per dissabte, 16 d juliol, es farà una excussió fins a Bescaran, una sortida fàcil d’unes tres hores de durada, on els participants podran descobrir les evidències de la natura que es relacionen directament amb la meteorologia. El comportament dels animals, l’estat del cel i altres aspectes, serviran d’eina per poder predir el temps.

La sortida tindrà lloc des de l’estació d’autobusos de la Seu d’Urgell, a dos quarts de deu del matí.

Per participar en aquesta activitat cal fer inscripció prèvia a [email protected] o  trucant al 975 35 15 11. Les places són limitades.

Segona xerrada del cicle ‘Parlem de meteorologia’ que versarà sobre la saviesa popular i el temps
Comentarios