La Seu d’Urgell engega ‘Comerços Centenaris’ per homenatjar a aquells establiments de fa més de 100 anys que donen vida a la ciutat

L’Àrea de Comerç de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, endega el projecte ‘Comerços Centenaris’, un recull i un homenatge a totes les persones i als seus establiments que s’han conservat regentats per la mateixa família i amb la mateixa activitat comercial, durant més de cent anys.

Cartell_comerços_100_page-0001
photo_camera Cartell de la campanya ‘Comerços Centenaris’

“Amb aquesta iniciativa volem fer un homenatge a tots aquells comerços de la Seu que fa més de cent anys que donen vida a la ciutat. Els volem visibilitzar i donar a conèixer la seva història. No és un projecte tancat, al llarg dels propers anys anirem incorporant nous comerços que arribaran als cent anys d’existència”, explica la regidora de Comerç de l’Ajuntament urgellenc, Núria Tomàs.

Referent del comerç al Pirineu

La Seu d’Urgell ha estat un referent del comerç al Pirineu durant segles. A la capital alturgellenca encara es conserven alguns establiments comercials amb més de cent anys d’antiguitat que han estat sempre regentats per la mateixa família i han dut a terme la mateixa activitat comercial durant tot aquest segle d’història. Es tracta de la drogueria Rebés, coneguda com Ca La Paca, la Formatgeria Eugene, la joieria Casa Garxina, Cal Mestre i Cal Muntó. Aquests cinc comerços han rebut una placa distintiva, i es preveu poder anar afegint altres comerços urgellencs al projecte, així que vagin complint el segle d’història.

En el projecte ‘Comerços Centenaris’ s’ha realitzat una recerca històrica alhora que s’ha tingut en compte la memòria i el testimoni de les persones que a data d’avui encara regenten aquests comerços.

Visites guiades al juliol

Durant el mes de juliol, s’organitzaran tres visites guiades als comerços: els dies 5, el 20 de juliol, a les vuit del vespre, i el 16 de juliol, a les sis de la tarda. Val a dir que la visita del dia 20 de juliol es comptarà amb la presència dels comerciants que també participaran de manera activa a la visita guiada.

Les visites són gratuïtes i obertes a tothom, i no cal reserva prèvia. El punt de sortida serà des de l’Espai Ermengol.