GENT GRAN

La Seu d’Urgell culmina, amb l’acte institucional celebrat als jardins del Seminari, la Festa de la Gent Gran

Joan Barrera subratlla que l’Ajuntament treballa per “la futura construcció de la tan necessària residència”.
Dia Mundial Gent Gran 2
photo_camera La Seu d’Urgell culmina, als jardins del Seminari, la Festa de la Gent Gran / laseu.cat

La Seu d’Urgell culmina avui diumenge 1 d’octubre Dia Mundial de la Gent Gran la celebració de la Festa de la Gent Gran 2023, organitzada per l’Ajuntament, amb l’acte institucional celebrat aquest migdia als jardins del Seminari on ha tingut lloc la salutació de per part de Joan Barrera, alcalde urgellenc, i la intervenció de Paqui Gómez, regidora de Gent Gran.

Dia Mundial Gent Gran-1
L'alcalde Joan Barrera i la regidora de Gent Gran. Paqui Gómez / laseu.cat

En les seves intervencions, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha manifestat que “avui, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, dia que va ser promogut per Nacions Unides l’any 1991 amb l’objectiu de promoure polítiques i programes públics centrats en la gent gran perquè romanguessin mot més temps actives i dins de la societat. Molt hem millorat des del 1991, ja fa 32 anys, però encara queda molt camí per recórrer, molts reptes. I l’Ajuntament de la Seu així hi treballa avui, com per exemple amb la futura construcció de la tan necessària residència”.

Dia Mundial Gent Gran 4
La Seu d’Urgell culmina, als jardins del Seminari, la Festa de la Gent Gran / laseu.cat

Per la seva part, la regidora de Gent Gran Paqui Gómez ha volgut reivindicar que “cal una diversificació dels Serveis socials i les Administracions adreçats a les persones grans que contemplin el nivell econòmic, l’habitatge i les relacions personals, perquè en aquest col·lectiu, com sabem tots, hi ha una gran varietat de situacions i problemàtiques diferents i, per tant, necessiten atenció i enfocament també diversos”.

Concert d’havaneres, cants de taverna i sons cubans

Després de les paraules de l’alcalde de la Seu i la regidora de Gent Gran, les prop de 200 persones que avui participen en la darrera jornada de la Festa, iniciada el passat dilluns, han pogut gaudir d’un concert d’havaneres, cants de taverna i sons cubans de la mà del grup musical Els Cremats.

Dia Mundial Gent Gran-3
La Seu d’Urgell culmina, als jardins del Seminari, la Festa de la Gent Gran / laseu.cat

La Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell finalitza amb un dinar popular i un ball a la pista polivalent de la zona esportiva municipal, posant així el colofó a una vintena d’activitats que s’han dut a terme al llarg d’aquesta setmana sota el lema ‘Apa, som-hi!’