04.12.2022 |
Viure als Pirineus

La Seu d’Urgell aposta per la transició cap al vehicle elèctric

Inauguren un nou punt de recàrrega de PEUSA al carrer Bisbe Benlloch, que subministra energia de manera simultània i gratuïta a dos cotxes elèctrics, i que se suma al que està en funcionament des de fa dos anys al passeig Joan Brudieu de la Seu

La Seu d’Urgell aposta per la transició cap al vehicle elèctric

La Seu d’Urgell ha celebrat aquest dimarts a la tarda una jornada dedicada a la mobilitat elèctrica al nostre territori amb la inauguració del nou punt de recàrrega que la companyia elèctrica local PEUSA ha instal·lat recentment al carrer Bisbe Benlloch.

El nou punt de subministrament dóna energia elèctrica de manera simultània i gratuïta a dos vehicles mitjançant un sistema semi-ràpid, que pot ser extensible fins a 6 punts de recàrrega en aquest mateix espai.

Aquest nou punt de subministrament d’energia elèctrica per a cotxes se suma al que ja es va instal·lar fa dos anys al passeig Joan Brudieu de la ciutat. A més a més, juntament amb aquests punt estàndards, la Seu d’Urgell compta des fa unes setmanes d’un punt de recàrrega superàpid de TESLA, ubicat també al carrer Bisbe Benlloch.

En l’acte inaugural, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va manifestar al respecte que “PEUSA, en col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb la instal·lació d’aquests nous punt de recàrrega, la ciutat fa una aposta per la transició cap al vehicle elèctric, en detriment del vehicle que funciona amb petroli”. L’alcalde de la ciutat va remarcar al respecte que “si bé tots els vehicles elèctrics de la Seu i territori són corporatius, estem convençuts que el seu ús s’anirà ampliant en l’àmbit particular. Per això -va afirmat Batalla- la Seu d’Urgell ha d’estar preparada per al creixement de vehicles elèctrics no només institucionals sinó dels particulars”. L’alcalde urgellenc que s’ha congratulat per l’aposta d’energia neta i sostenible que està realitzant PEUSA, ha animat a tothom d’anar fent aquesta transició cap a la mobilitat elèctrica a la Seu i al Pirineu.

Per la seva part, el president de PEUSA, Ventura Rebés, va remarcar que “l’energia que subministrem és cent per cent verda, renovable i totalment gratuïta”. Rebés va agrair la disposició i el compromís de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per afavorir la instal·lació de punts de recàrrega i la seva aposta per l’energia verda.

Al seu torn, la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Maria Assumpta Farran, va subratllar que “ens trobem en una revolució energètica”, i ho va comparar amb el pas cap al cotxe de combustible, però que “aquesta està sent molt més ràpida”. Farran va agrair tant a PEUSA per la seva aposta d’una energia quilòmetre zero i renovable, així per fer una connexió fàcil, com a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell facilitar la instal·lació d’aquestes infraestructures.

La segona part d’aquest acte dedicat al vehicle elèctric va seguir amb la taula rodona ‘Impulsem la mobilitat elèctrica al Pirineu’, moderada per Irene Bartol, secretària general d’ASEME i sòcia de Prat Rubí Advocats, i on hi van participar l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, la directora de l’ICAEN, Maria Assumpta Farran, el president de PEUSA, Ventura Rebés, EV Business Developmnet de Nissan, Ricard Gey, i el president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich.

La Seu d’Urgell aposta per la transició cap al vehicle elèctric
Comentarios