30.06.2022 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

La Seu celebrarà al maig el 9è Congrès d'Educació i Entorn

A la trobada, en la qual es debatrà sobre el lideratge pedagògic i el treball en xarxa, s'esperen unes 300 persones

Educació i Entorn 2
Una imatge del 8è Congrès d'Educació i Entorn que portava per títol 'Els poders de l’escriptura', celebrat a la Seu d'Urgell/xtec.cat
La Seu celebrarà al maig el 9è Congrès d'Educació i Entorn

El 9è Congrès d'Educació i Entorn, que acollirà la Seu d'Urgell del 30 de maig a l'1 de juny, estarà dedicat al lideratge pedagògic i el treball en xarxa dins l'àmbit de l'ensenyament. La trobada es durà a terme un any més tard del previst inicialment, ja que s'havia d'organitzar pel maig de 2018 i es va posposar a causa de la situació política que hi havia a Catalunya en aquell moment. A la present edició, que obrirà el període d'inscripcions el pròxim 4 de març, s'espera una participació d'unes 300 persones. Entre els ponents més rellevants que ja han confirmat la seva assistència hi ha l'especialista en lideratge Àngel Castiñeira, l'expert en neurociència David Bueno, i Xavier Prats, assessor especial de Teach for All.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha explicat que la decisió de posposar el congrés, que en les darreres edicions s'havia celebrat amb caràcter bianual i que estava previst que es dugués a terme el mes de maig de 2018, va estar motivada pel "rebuig" a la situació política d'aquell moment, "amb la intervenció de la Generalitat de Catalunya per part del govern de l'Estat a través de l'article 155 i l'exili de la consellera Pontsatí".

Per la seva banda, el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Carles Martínez, ha volgut deixar clar que els models tradicionals on l'alumne era un "agent passiu" i "no interaccionava" i el més important era la transmissió del coneixement avui dia "no serveixen". A més, ha dit que cal dur a terme una transformació educativa amb "uns nous enfocaments d'aprenentatge" i ha acabat afirmant: "Només des de la perspectiva d'una educació que promou les competències i les habilitats que aquestes societats i economies necessiten podrem avançar". 

En el mateix sentit s'ha pronunciat el ministre d'Educació del Govern d'Andorra, Eric Jover, que ha ressaltat que l'exigència d'avui dia passa per formar "ciutadans responsables i crítics" per poder participar dels principals reptes de la societat, tasca que, ha afegit, no només l'han de dur a terme les famílies. A més, ha coincidit amb Martínez en la necessitat de transformar les polítiques que s'havien dut a terme anteriorment en aquest àmbit.

El congrés, que girarà entorn al lema ‘Transformació educativa, xarxes i lideratge pedagògic’, està organitzat per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i compta amb la col·laboració del departament d'Educació i el Govern d'Andorra. Pel que fa al seu cartell d'experts, ha confirmat la seva assistència Àngel Castiñeira, doctor i llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona (UB) i director i professor titular del departament de Ciències Socials d'ESADE; David Bueno, doctor en biologia i professor de genètica a la UB; i Xavier Prats, assessor especial de Teach for All; entre d’altres professionals de renom internacional.

La Seu celebrarà al maig el 9è Congrès d'Educació i Entorn
Comentarios