Sant Jordi a la Seu d'Urgell amb lectures en viu, contacontes, signatura llibres autors locals

Per commemorar la diada de Sant Jordi, la Seu d'Urgell celebrarà un any més diverses activitats relacionades amb el món de la cultura i la lectura.

carrusel
photo_camera Sant Jordi

La jornada dedicada al llibre i la rosa s'iniciarà amb la ja tradicional lectura en viu al pati de la Biblioteca Sant Agustí, a dos quarts d'onze del matí, a càrrec dels alumnes de sisè de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle, que llegiran els microrelats que han escrit ells mateixos i que han preparat en els seus respectius centres educatius.

La matinal de Sant Jordi seguirà a les 12 del migdia amb la lectura en viu per part de la gent gran de la Seu que llegiran 'Contraban de llum', l'antologia poètica de l'autora Maria Mercè Marçal. Aquest acte també es farà al pati de la biblioteca.

Lectura en veu del llibre de Pep Coll 'Dos taüts negres i dos de blancs'

A dos quarts de sis de la tarda, tindrà lloc la lectura en veu alta, al pati de la Biblioteca Sant Agustí, oberta a tots els ciutadans. En aquesta sessió es llegirà el llibre de Pep Coll 'Dos taüts negres i dos de blancs'.

Per poder-hi participar cal apuntar-se prèviament a la mateixa biblioteca. Aquesta lectura en viu està organitzada per la mateixa Biblioteca Sant Agustí i Òmnium Cultural.

Parades de llibres i roses al passeig

Al llarg de tot el dia de demà, al llarg i ample del passeig Joan Brudieu hi haurà instal·lades un total de 39 parades, entre llibres, roses i objectes relacionats amb la Diada de Sant Jordi.

Així, els urgellencs podran trobar unes 12 parades de llibres; 6 parades de venda de roses naturals; 8 parades d'artesania; 9 parades de productes varis; i 2 parades de begudes.

Cal remarcar que han augmentat el nombre de parades respecte el Sant Jordi de l'any passat, ja que han augmentat els paradistes que elaboren productes específics dedicats a Sant Jordi. Les parades pertanyen a diversos comerços, entitats i associacions de la Seu d'Urgell.

Autors de l'Alt Urgell al passeig Joan Brudieu de la Seu

L'Associació Llibre del Pirineu tornarà a estar present en aquesta Diada de Sant Jordi 2015 al passeig Joan Brudieu de la Seu amb un estand propi on des de les 9.20 a les 12.30 hores, cada vint minuts, hi haurà contacontes del territori adreçats als nens i nenes de les escoles de la ciutat.

Els més petits podran escoltar els contes explicats pels propis autors i autores. Els contes seran: El poltre de la Lluna, d'Ester Farran; La vedelleta Reula, d'Anna Fernández; El gegant i l'acordió, de Mireia Pellicer; i Anem a plegar manairons, d'Isidre Domenjó.

També durant la matinal de Sant Jordi, de 9 a 11 del matí, els alumnes de l'institut Joan Brudieu oferiran activitats adreçades als nenes i nenes d'educació infantil dels centres educatius de la Seu d'Urgell, a la plaça Soldevila.

Signatura de llibres d'autors locals

La mateixa Associació Llibre del Pirineu també ha organitzat per demà, de sis de la tarda a vuit del vespre, signatures dels llibres d'autors locals. Així, signaran el seus llibres Josep Benavent amb Quan anàvem al cine. Història del cinema a la Seu; Marià Cerqueda amb Poques ovelles, pocs xiulets; Ester Farran amb El poltre de la Lluna; Carles Gascón amb La catedral saquejada; Josefina Lladós i Laura Vilalta amb El Pla de Sant Tirs. Recull de records; i Elisabet Segura amb Nu.