La inauguració serà demà dimarts, 2 d’agost, a les 19 hores. La mostra es podrà visitar fins el 28 d’agost en aquest espai del centre cultural Les Monges.

La Sala 'la Cuina' inaugura l’exposició ‘Collage’ de Josep Roy

Demà dimarts, 2 d’agost, tindrà lloc a les set de la tarda, a la sala 'la Cuina' del centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell, la inauguració de l’exposició de Josep Roy titulada ‘Collage’. Aquesta és la segona mostra programada dins del cinquè Cicle d’Art Contemporani que acull aquesta sala urgellenca, i que es podrà visitar fins el 28 d’agost.

expo Josep Roy - agostptm
photo_camera ‘Collage’ de Josep Roy

L’exposició comprèn una sèrie de collages realitzats a partir de l’any 2011 fins a l’actualitat, arran d’una estada de recerca artística al Centre d’Art Contemporani d’Essaouira (Marroc). El resultat d’aquesta experiència és una crònica plàstica de la realitat i societat vigent, que es materialitzà amb la formalització de diversos collages. D’aquesta manera, les peces presentades permeten reflectir la quotidianitat per mitjà d’elements trobats en l’ús el i consum ordinari, així com elements gràfics de diaris, revistes, i d’altres elements visuals que ens envolten en el dia a dia.

L’autor

Josep Roy és escultor, professor Titular d’Escultura del Departament d’Escultura, Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona. Doctor en Belles Arts (1988). Ha impartit cursos d’Escultura Pública Contemporània així com workshops i seminaris a Universitats de tot el món.

Respecte a la seva activitat artística, participa en nombroses exposicions tan individuals com col·lectives, autor de projectes i escultures públiques realitzades tant en l’àmbit nacional com internacional. Per exemple, l’escultura pública, “Ones” a l’empresa Vior S.A. (Barcelona), “Jail tower” al Spanish Park de Gyeonggi (Corea) , “Sky viewpoint” - Mirador de cels - per l’ Espai Escultòric del Desert a Sant Lluís de Potosí (Mèxic) o “La bicicleta del meu pare” Fundació Collserola (Barcelona) com a més rellevants.

5è Cicle d'Art Contemporani a ‘la Cuina’

Recordem que per aquest estiu-tardor, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha tornat a organitzar una nova temporada d'art contemporani que enguany consta d’un total de 4 instal·lacions artístiques ben diferents. El cicle es va iniciar el passat mes de juliol i s’allargarà fins el mes d’octubre.

Una vegada més, el Cicle d’Art Contemporani a la Cuina apropa els urgellencs (i visitants) les expressions artístiques menys populars però més actuals. A més, la Sandra March proposa activitats pedagògiques destinades a que els nens aprenguin a reflexionar i a participar del fet creatiu tot jugant i entenent cadascuna de les exposicions.

Les altres exposicions

Traçades compartides és el títol de l'exposició de pintura de Salvador Albanell que es podrà visitar del 2 al 30 de setembre. Posarà el colofó del cinquè Cicle d'Art Contemporani la mostra de fotografia de fotografia Reflex endins de Bernat Manresa que trobarem instal·lada del 6 al 30 d’octubre.

comentaris