SERVEIS SOCIALS

Ricard Pérez visita el Centre Especial de Treball 'Grapats' de Càritas d'Urgell

Ricard Pérez ha explicat que la visita a les entitats, per tal de potenciar-les, forma part d'un dels objectius de la legislatura, ja que enforteixen el teixit social de la nostra vegueria.
Ricard Pérez Grapats visita 2
photo_camera Ricard Pérez i Josep Casanova a la seu de Grapats a la Seu d'Urgell / govern.cat

El delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, ha visitat aquest divendres el Centre Especial de Treball 'Grapats', a la Seu d'Urgell. Aquest centre, de Càritas d'Urgell, ocupa joves amb discapacitat intel·lectual mitjançant economia circular amb objectes reutilitzats. El delegat ha estat rebut per Josep Casanova,  director de Càritas d'Urgell.

L’objectiu, segons Casanova és “promoure la creació de llocs de treball protegits per a joves amb discapacitat o problemàtiques mentals”. Compta per ara amb vuit treballadors i aspira a tenir-ne onze el 2022. Per la seva banda, Ricard Pérez ha explicat que la visita a les entitats, per tal de potenciar-les, forma part d'un dels objectius de la legislatura, ja que enforteixen el teixit social de la nostra vegueria.

Centre Especial de Treball 'Grapats'

Càritas d’Urgell, propietària de “Grapats” ha fet una transformació empresarial amb la  creació del nou Grup Grapats i la constitució d’un Centre Especial de Treball que té com a objectiu promoure la creació de llocs de treball protegits per a joves amb discapacitat o amb problemàtiques mentals.

(FRicard Pérez Grapats visita(Foto: Ricard Pérez i Josep Casanova a la seu de Grapats a la Seu d'Urgell / govern.cat)

El nou Grup Grapats ha creat un model propi de negoci a partir de l’economia circular que utilitza el residu tèxtil, i els objectes de segona mà per al seu reciclatge i retorn al mercat; i de l’oferta de serveis diversos a la societat.

D’aquesta manera, el Grup Grapats ha afegit a “Nougrapats E.I.” -una empresa d’inserció destinada a promoure llocs de treball d’inserció per a col·lectius en risc d’exclusió-, el nou Centre Especial de Treball. Grapats ara està formada per dues empreses.

Càritas Urgell ha fet aquesta aposta de canvi per millorar el programa d’inserció laboral, per ajudar a transformar la societat amb projectes d’economia sociali per millorar la sostenibilitat ambiental

Nougrapats disposa d’un centre de recollida i transferència; una botiga de roba i complements de segona mà, inclosa en la xarxa de Càritas Espanyola MODA-RE; fa recollida de residu tèxtil amb una xarxa de més de 80 contenidors en 42 poblacions diferents de la diòcesi i també en fa la selecció i el reciclatge; recull mobles i objectes diverses, fa serveis de mudances i recaderia.

Al Centre Especial de Treball Grapats de la Seu d'urgell s’hi donen serveis de bugaderia, lloguer de vaixelles, serveis de paqueteria i missatgeria Ecològica, i disposa d’un punt de recollida de paqueteria per a compres online; i també disposa d’una botiga per a la venda de mobles i objectes de segona mà.