Recollida de signatures en suport a l'escola Albert Vives de la Seu investigada per la justícia per discriminació

El document redactat per la Comissió de Suport a l'Escola Catalana es farà arribar al Departament d'Ensenyament de Lleida

cole
photo_camera Escola Albert Vives de la Seu d'Urgell. Foto: Marta Lluvich

 A causa dels atacs que ha anat rebent l'escola catalana aquests dies i les incidències que han ocorregut a l'escola Albert Vives de la Seu d'Urgell, una part de la comunitat educativa (Comissió de Suport a l'Escola Catalana) ha elaborat un manifest i iniciat una recollida de signatures de suport al centre educatiu. Tres famílies de la Seu d'Urgell van presentar una denúncia per incitació a l'odi en aquesta escola i per aquest motiu s'investiguen els comentaris de professors i l'actitud del director vers el fill d'una agent de la Guàrdia Civil. Amb aquest manifest es vol aconseguir adhesions per ''tal de continuar el bon clima de convivència que sempre ha guiat i que s'ha vist alterat darrerament''. El document es podrà signar a la plataforma digital change.org i també físicament. Un cop recollides les signatures es farà arribar al Departament d'Ensenyament de Lleida. 

En una clara al·lusió a les denúncies posades per tres famílies de la Seu d'Urgell per, segons la denuncia un dels alumnes hauria sofert "humiliacions, insults i fins i tot agressions" perquè la seva mare és guàrdia civil, cosa que coneixen la resta de companys i professors, el manifest afirma que ''els problemes de l'escola s'han pogut resoldre sempre a l'escola, a través dels canals ja establerts: primer amb el professorat, després amb els tutors i caps d'estudis, i finalment amb direcció''. Paral·lelament, també hi ha els òrgans de l'AMPA i el consell escolar, com a vies d'entesa entre tots els membres de la comunitat educativa. Si no ha funcionat cap d'aquests passos, en última instància disposem d'inspecció.

El manifest argumenta que ''intentar solucionar els problemes escolars directament amb la justícia implica que s'agreugin i que sigui encara més difícil per a les parts poder arribar a una entesa'' i afegeix que ''atacar la professionalitat dels docents és intentar atemorir-los, desprestigiar-los, posar en dubte la figura de l'educador i dinamitar un dels pilars fonamentals de la nostra societat''.

El manifest argumenta que l'escola catalana és un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme. El document relata que l'escola catalana ''és una de les principals vies d'integració de les famílies nouvingudes i un veritable ascensor social'' i afegeix que ''la professionalitat dels docents i l'autonomia de centre són el puntal del sistema educatiu de Catalunya i en garanteixen la pluralitat''.

Aquest manifest diu que l'escola catalana està ''íntimament lligada a la seua realitat social'' i és per això que ''ha d'atendre les inquietuds dels seus alumnes quan la societat del seu entorn viu episodis traumàtics''.

El document redactat per docents explica que ''l'escola catalana és convivència: la garanteix i la treballa dia a dia amb tots i cadascun dels components de la comunitat educativa'' i afegeix en el relat que ''els atacs externs intenten trencar-la i afavorir interessos polítics i mediàtics, mai pedagògics''.