CONFERÈNCIA

Ramon Besora parla a Oliana de la seva trajectòria com a mestre, escriptor i editor

L'acte tindrà lloc aquest divendres 3 de gener, a les set de la tarda, a l'Ajuntament d'Oliana.

RamonBesora 2
photo_camera Primer pla del mestre peramolí, Ramon Besora/edebe

Aquest divendres, 3 de gener, l'escriptor peramolí Ramon Besora i Oliva pronunciarà una conferència a Oliana, sobre la seva trajectòria com a mestre, escriptor i editor. L'acte tindrà lloc a les set de la tarda, a l'Ajuntament d'Oliana.

El perfil

Ramon Besora Oliva, nascut a Peramola, és pedagog, escriptor i editorHa exercit durant molts anys com a mestre, ha col•laborat activament en la formació de mesters i ha format part de la institució Rosa Sensat. És autor de diverses publicacions i articles sobre didàctica, creativitat infantil, construcció del lector, poesia, experimentació i també ha escrit nombrosos títols de literatura infantil.

Ramon Besora trajectòria
Trajectòria

Ha estat president del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, membre del jurat de diversos premis literaris, com ara el Premio Nacional de Literatura Infantil del Ministerio de Cultura, Premio Lazarillo, Premi de Literatura Infantil i Juvenil de la Generalitat de Catalunya. Ha coordinat seminaris i simpòsiums, com Simpòsium del Premi Internacional Catalonia d’Il•lustració.

Ramon Besora escola

Ha estat guardonat amb premis nacionals i internacionals per la seva activitat docent i per les seves publicacions. Entre els quals destaquen: Premi Baldiri Reixac, per les seves aportacions en el camp de la didàctica de la llengua, i l’Octogone d'Honneur, atorgat pel Centre International d'Études en Littérature de Jeunesse de París.

Les seves edicions han estat premiades amb el Critici in Erba Prize a la fira de Bolònia i amb el Premi Internacional d’Innovació també a Bolònia. Actualment és president de l’Associació del poeta Martí i Pol.