29.11.2021 |
Viure als Pirineus

ESCALADA

El projecte Camina Pirineus ha senyalitzat cinc àrees d’escalada a l’Alt Urgell

L'objectiu és contribuir a modernitzar la concepció transversal d'un turisme amb inquietuds en l'àmbit esportiu, cultural i del patrimoni paisatgístic del territori
Faristol escalada Oliana
Faristol escalada de la Serra de les Canals a Oliana / CCAU
El projecte Camina Pirineus ha senyalitzat cinc àrees d’escalada a l’Alt Urgell

La comarca de l'Alt Urgell destaca per l’existència de diverses formacions rocoses que fomentem la creació de zones d'escalada, algunes de les qualstenen ressò a escala mundial, com ara el roc de Rombau (Peramola). Per aquest motiu, el projecte Camina Pirineus ha col·locat faristols explicatius a les cinc àrees d'escalada. L'objectiu és contribuir a modernitzar la concepció transversal d'un turisme amb inquietuds en l'àmbit esportiu, cultural i del patrimoni paisatgístic del territori, més enllà de l'oferta que proporcionen les grans conurbacions.

Les àrees que s’han senyalitzat són les següents:

Roc de Rombau, a Peramola:faristol localitzat a cinc minuts de la zona d’escalada, que en aquest cas és esportiva i catalogada com de gran dificultat. La roca és calcària i molt desplomada amb xorreres, forats i regletes. És una formació peculiar gràcies a l'adherència de la roca al conglomerat.

Serra de les Canals, a Oliana: el faristol és a la zona del càmping de la vila. Aquesta zona d’escalada és clàssica,semiequipada i equipada. La tipologia de roca ésde conglomerat calcari, en algun punt crostosa i en altres punts delicada de controlar.

Coll Piquer, a Coll de Nargó: el faristol s’ha situat davant de la Dinosfera. Aquí el tipus d'escalada és esportiva ila tipologia de roca és calcària, molt compacta, amb predomini de plaques tècniques. També hi ha fissures, diedres i alguna via amb forats.

Roca Narieda, a Fígols i Alinyà: el faristol s’ha posat a l'aparcament d'autocaravanes del nucli de Fígols. Aquesta àrea d'escalada és esportivai també hi ha vies d'escalada clàssica d'aventura i vies equipades de 500 metresque recorren tota la paret nord. La tipologia de roca és calcària molt compacta, constituïda de plaques i dues coves amb molt desplom.

Santa Fe, a Organyà: s’ha col·locat el faristol a l’aparcament d’autocaravanes de la vila. L’àrea és d'escalada clàssica i la tipologia de roca és calcària.

Aquesta actuació forma part de les accions de promoció i posicionament del projecte Camina Pirineus,  xarxa de senders a la carta i eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell, i s’emmarca en el PO FEDER Catalunya 2014-2020 - Operació GO03-000662 Camina Pirineus.

El projecte Camina Pirineus ha senyalitzat cinc àrees d’escalada a l’Alt Urgell
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad